Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Про що обманюють друг друга мами на дитячих майданчиках

Про що обманюють друг друга мами на дитячих майданчиках фото

На дитячому майданчику тільки і чутно мам, які розповідають про своїх малюків. Напевно після спілкування з іншими мамами вам здавалося, що ваша дитина менше за всіх уміє, пізніше всіх сіла / встала / пішла, і взагалі у інших батьків діти неймовірно слухняні і дуже талановиті. Не поспішайте вважати себе поганою матір’ю. Адже про ....

 



На дитячому майданчику тільки і чутно мам, які розповідають про своїх малюків. Напевно після спілкування з іншими мамами вам здавалося, що ваша дитина менше за всіх уміє, пізніше всіх сіла / встала / пішла, і взагалі у інших батьків діти неймовірно слухняні і дуже талановиті.

Не поспішайте вважати себе поганою матір’ю. Адже про багато речей ваші “колеги” по дитячому майданчику просто перебільшують.

1. Їх діти розвинені не по роках (і не по місяцях)

На дитячому майданчику тільки і розмов про те, хто з дітей раніше пішов або почав говорити. Вас неодмінно запитають про вік дитини, а потім скажуть: “А ми молодші, але вже …” або “А ми у вашому віці вже …”. І здається, що всі навколо діти буквально з пелюшок вміють розказувати вірші, танцювати і складати пазли. Деякі батьки думають, що це завдяки їх просунутих методів виховання, однак це далеко не завжди так. Просто всі діти різні, і рання ходьба або ранній розвиток мовлення абсолютно не гарантують того, що в 10 років ця дитина вже освоїть шкільну програму, а в 18 офіційно буде визнана генієм. Так що киваємо і посміхаємося – не лишайте свою співрозмовницю приводу для радості від успіхів її малюка.

2. Мами все встигають самі

Якщо судити з розповідей, то це досить численна категорія мам, яким “ніколи ніхто не допомагає”, і при цьому вони “все самі встигають”. Будьте спокійні, таких мам-енерджайзерів просто не існує. Вони можуть “все встигнути” в один день, другий, третій, але жити постійно в такому ритмі неможливо. Цілком ймовірно, що на розвиваючі заняття вони водять дітей нерегулярно, а пару раз на місяць, а вдома замість повноцінного прибирання самотньо їздить робот-пилосос і гуде посудомийна машина (або все-таки приходить домробітниця), а вечеря приїде з найближчого кафе.

При цьому робота, якою вони хваляться, теж, швидше за все, займає не дуже небагато часу і не особливо приносить дохід. Якщо у вас є діти, ви ніколи не будете встигати все, скільки б не вивчали тайм-менеджмент. Залежно від розстановки пріоритетів ви просто будете встигати то одне, то інше. Або, як це зазвичай буває, у вас будуть помічники, які візьмуть на себе побут або догляд за дитиною.

3. Їх діти поводяться ідеально

Мами часто хваляться, як їм вдалося виховати дисциплінованих дітей, що не ниють, не влаштовують істерики, не обсипають інших дітей піском – і взагалі дуже слухняні. Подібні твердження варто “ділити на чотири”. Тобто, можливо, дитина справді не обсипається піском, але причина в її темпераменті, а не в маминому вихованні. Батькам варто пам’ятати, що більшість досягнень і хороших особливостей дитини – це тільки її власна заслуга. Якщо інша мама буде виховувати свою дитину так само, це не гарантує, що у неї будуть такі ж досягнення. Так що варто пропускати чужі хвастощі повз вуха.

4. Вони не включають мультики і не сидять при дитині в інтернеті

Ці мами можуть довго розповідати, як займаються з дитиною по розвиваючим методикам, вивчають з нею навколишній світ і взагалі ні на крок від неї не відходять. А мультфільми – це “зло”, з яким їхня дитина не стикається. Що ж, щоб остудити самозакоханий запал такої мами, можете висловити їй своє глибоке співчуття. Всі мами періодично сидять при дитині в інтернеті і розважають її мультиками, щоб елементарно прийняти душ або сходити в туалет. А може, просто спокійно випити чаю або дізнатися останні новини. І це абсолютно не робить їх поганими і безвідповідальними.

5. Їх діти дуже талановиті і з задоволенням ходять на заняття

Не найцікавіше заняття – слухати про те, з яким задоволенням чужа дитина ліпить, малює і робить, згадуючи при цьому, як ваш малюк тільки облизував фарбу з пальців, розмалював стіну і засунув масу для ліплення в волосся. Сприймайте розмови подібних мам як випробування вашого терпіння і безумовного прийняття своєї дитини. Ні в якому разі не порівнюйте її навіть подумки з якимись чужими дітьми, тому що у сусіда завжди “трава зеленіша”, а “син маминої подруги” – недосяжний ідеал і герой мемів. Навряд чи вас запросять на виставку шедеврів юного обдарування сусідки по майданчику, тому будьте спокійні і ставитеся до розповідей про чужих талановитих дітей філософськи.

Джерело

Ілюстрації Olga Alekseeva

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: