Завантаження ...

Усунення проколу на безкамерній шині

Усунення проколу на безкамерній шині фото

Колесо може проколотися в самий непередбачувальний момент. Запасне має бути в кожному автомобілі на той випадок, якщо трапиться прокол. Заміна пробитого колеса для того, щоб можна було доїхати до найближчої СТО - навик, яким повинен володіти кожен автомобіліст. Однак, в наші дні існує можливість уникнути метушні з ключем...

 

Колесо може проколотися в самий непередбачувальний момент.  Запасне має бути в кожному автомобілі на той випадок, якщо трапиться прокол. Заміна пробитого колеса для того, щоб можна було доїхати до найближчої СТО - навик, яким повинен володіти кожен автомобіліст. Однак, в наші дні існує можливість уникнути метушні з ключем і домкратом, якщо мова йде про безкамерну шину. Зробити це простіше простого, якщо під рукою є спеціальний набір.

Для того, щоб виплутатися з такої ситуації витончено і без непотрібних складнощів, достатньо мати у себе в багажнику набір для ремонту безкамерних шин (запаску все одно слід возити!). Знайти такі набори можна на вітринах автомобільних магазинів. Коштують вони близько 50 гривень і дозволяють оперативно закрити прокол в шині так, щоб можна було без заміни колеса доїхати до найближчої автомайстерні. Важливо підкреслити, що дане рішення є тимчасовим.

Екстрений ремонт здійснюється в кілька етапів. Насамперед знаходимо місце проколу. З високою часткою ймовірності винуватець події залишиться сидіти в шині. Його то й треба насамперед видалити за допомогою будь-якого інструменту, наприклад, щипців. Після цього місце навколо проколу слід гарненько очистити.

Далі необхідно перевірити тиск в шині. Якщо після проколу колесо повністю спущене, то тиск доведеться підняти так, щоб він було на рівні приблизно 0.5-1 атмосфери. Про це, до речі, йдеться в описі кожного ремонтного набору для безкамерних шин. Потім, місце проколу необхідно зачистити. Для цього не зайвим буде тримати в автомобілі рашпіль.

Коли отвір буде готовий до ремонту, з набору дістається один з джгутів. Він вставляється в спеціальне шило з отвором з набору. Після цього відкривається тюбик з клеєм. Клей наноситься тонким і рівномірним шаром по всій частині джгута. Відразу після цього шило разом зі шнуром вставляється в місце проколу на 2/3 довжини і відразу ж витягується різким рухом вгору.

Залишається тільки відрізати за допомогою ножа фрагмент джгута, який стирчить.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия