Завантаження ...

Невеликі гумові палички на шинах - навіщо вони?

Невеликі гумові палички на шинах - навіщо вони? фото

Напевно кожен автомобіліст звертав увагу на те, що поверхня новеньких покришок буквально всіяна величезною кількістю якихось гумових хвостиків. Що це таке і навіщо воно потрібне? Як часто буває, ті, хто не знають справжньої відповіді на питання пропонують на цей рахунок різні й часом досить цікаві версії. Насправді...

 

Напевно кожен автомобіліст звертав увагу на те, що поверхня новеньких покришок буквально всіяна величезною кількістю якихось гумових хвостиків. Що це таке і навіщо воно потрібне? Як часто буває, ті, хто не знають справжньої відповіді на питання пропонують на цей рахунок різні й часом досить цікаві версії. Насправді ж все набагато простіше і цікавіше.

Як зазначив один з користувачів в інтернеті: «Довгий час моя дружина вважала, що це і є ті самі шипи, про які стільки шуму». Звичайно ж, гумові хвостики на поверхні новеньких покришок - це зовсім не «ті самі шипи». Втім, і самі автомобілісти під час висунення всіляких теорій не обмежують себе в фантазії.

Так, хтось вважає, що ці штуки допоможуть визначати термін придатності покришки: як тільки вони сточуються - гуму потрібно міняти. Інші впевнені, що це якийсь показник рівня якості. Треті вважають, що хвостики допомагають колесу поліпшити зчеплення з поверхнею дороги. І взагалі версій різного рівня правдоподібності про ворсинки дуже багато. Абсолютна більшість з них не має нічого спільного з реальністю.

Іронія в тому, що ці ворсинки потрібні колесу ні для чого. Несподівано, чи не так? З'являються вони природним чином під час виробництва шини, а конкретно - в процесі її вулканізації. У прес-формі, в якій виготовляється шина, є технічні отвори. Ось в них то і спрямовується розпечена гума, перебуваючи під високим тиском. А так як ніякої користі або небезпеки від ворсинок немає, ніхто не витрачає сили і час на їх видалення з колеса. Самі зітруться, причому дуже скоро.

До речі, можна вважати, що наявність таких ворсинок на новому колесі - дійсно ознака високої якості. Бо якщо на гумі є ворсинки - це означає, що в матеріалі під час виробництва зовсім не залишилося повітря. І це дуже добре.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия