Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Кліренс і дорожній просвіт не одне і теж саме

Кліренс і дорожній просвіт не одне і теж саме фото

При виборі авто одразу виникають такі поняття, як кліренс, дорожній просвіт. Якимось чином це близькі за значенням терміни і не зовсім досвідчені водії взагалі не бачать між ними різниці. Однак в автомобільній техніці така легковажність не допускається і навіть такі споріднені поняття мають між собою певну відмінність...

 

При виборі авто одразу виникають такі поняття, як кліренс, дорожній просвіт.  Якимось чином це близькі за значенням терміни і не зовсім досвідчені водії взагалі не бачать між ними різниці. Однак в автомобільній техніці така легковажність не допускається і навіть такі споріднені поняття мають між собою певну відмінність.

До речі, деякі недобросовісні дилери, користуючись необізнаністю автолюбителів, обманюють їх в автосалонах. Кожен погодиться, що стати жертвою обману – це сумно та образливо. Саме тому ви маєте бути підкованими і в цьому питанні.

Поняття «кліренс» означає найменшу відстань від кузова транспортного засобу до поверхні, на якій він розташований. Цей показник визначається обов’язково на рівній дорозі, при цьому машина має бути повністю звільнена від вантажу (ні пального, ні багажу, ні водія, ні пасажирів). Будь-який вантаж в машині змінює вказану відстань і справжній кліренс виміряти не вдасться.

Поняття «дорожній просвіт» означає відстань від поверхні до найнижчого елементу в конструкції автомобіля. До прикладу, у позашляховиків цієї точкою може бути міст, а в звичайних легкових авто – задня балка. Отже, виходить, що дорожній просвіт завжди менший, аніж кліренс. Кожен із цих показників має свій технічний сенс і плутати їх взагалі не бажано.

В більшості випадків високий кліренс принципово необхідний лише для позашляховиків, адже їм доводиться пересуватись різними нерівностями. Для легкових автомобілів, що використовуються з метою звичайної розміреної міської їзди, кліренс особливо і неважливий, однак зростає значення безпосередньо дорожнього просвіту.

Більша частина показників в конструкції автомобіля, як відомо, впливають на його вартість. Тут для нечесних дилерів є можливість нажитись на клієнтах, що не розбираються в усіх тонкощах. Дешевшу модель, що відрізняється низьким дорожнім просвітом, продавець може реалізувати за вищу вартість, оскільки кліренс в такої машини буде вищим. Недосвідчений покупець підстави не помітить.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: