Завантаження ...

Як вивести кротів

Як вивести кротів фото

Кроти - маленькі милі звірятка, але вони здатні довести любителів городу до сказу. Ці непрохані гості, ніби справжні шкідники, псують газон, пошкоджують посаджені культури й найпершими «дегустують» коренеплоди. Для боротьби з цими гризунами, розроблено безліч різних засобів й деякі з яких передбачають загибель тварини....

 

Кроти - маленькі милі звірятка, але вони здатні довести любителів городу до сказу. Ці непрохані гості, ніби справжні шкідники, псують газон, пошкоджують посаджені культури й найпершими «дегустують» коренеплоди. Для боротьби з цими гризунами, розроблено безліч різних засобів й деякі з яких передбачають загибель тварини.

Більшість садівників, незважаючи на всі незручності, які їм доставляють кроти, вважають за краще для їх вигнання використовувати тільки гуманні методи.

Відлякуючі речовини.

У боротьбі з кротами допоможуть речовини, що володіють різким, явно вираженим запахом. До їх числа відносяться гас, дьоготь та нашатирний спирт. У крота дуже добре розвинений нюх, а тому звір не стане жити в місцях, де будуть панувати аромати вищевказаних речовин. Так, досить, просто змочити в них ганчірки та розкласти по периметру ділянки, трохи присипавши землею.

Біологічний метод.

Такі рослини як цибуля, часник, чорнобривці, рицина, проліска сибірська, нарциси та молочай, володіють сильним запахом, який доводиться не до вподоби маленькому звірку. Чорнобривці можна засіяти по всьому периметру ділянки, а цибулиння можна посадити по контуру тієї чи іншої грядки.

Саморобний жерстяний відлякувач.

Відлякувач для кротів під силу самостійно зробити кожному садівникові. Для цього буде потрібно вкопати в землю металевий прут й надіти на нього бляшанку. При найменшому вітрі такий пристрій буде видавати досить різкі й гучні для кротів звуки, які будуть чітко чути під землею. Незабаром кроти втомляться жити в таких умовах й неодмінно залишать ділянку.

Відлякувач «будильник».

Для цього гуманного способу боротьби з кротами будуть потрібні справжні будильники на батарейках. Досить буде 3-4 штуки, підійдуть найдешевші моделі. Отже, на будильниках потрібно виставити різний час дзвінка. Будильники потрібно опустити в довгу трубу й зафіксувати, використовуючи дріт. Далі трубу з будильниками необхідно вкопати в землю, причому вертикально. Отвір труби слід прикрити полімерною пляшкою. Можна полегшити завдання й розмістити будильники в скляних банках, які закрити кришкою й закопати в ґрунт, на глибину, як мінімум пів метра. Набридливі звуки будильників стануть причиною вимушеного залишення кротами своїх осель.

Затоплення каналів.

Спосіб ефективний тоді, коли непрохані гості з’явилися на ділянці порівняно недавно й ще не встигли нарити в ньому безліч своїх тунелів. Отже, при виявленні свіжої кротовини, необхідно залити в неї якомога більшу кількість води.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия