Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Що варто змініти на вживаному авто одразу

Що варто змініти на вживаному авто одразу фото

Придбання авто, що раніше було вживане - це великі витрати, якщо підходити до справи з розумом. Платити потрібно не лише за перевірку машини, страхівку та реєстрацію, але й за технічне обслуговування. Які роботи потрібно провести одразу ж після придбання автомобіля, щоб він їздив і приносив комфорт, а не проблеми?...

 


Придбання авто, що раніше було вживане - це великі витрати, якщо підходити до справи з розумом.  Платити потрібно не лише за перевірку машини, страхівку та реєстрацію, але й за технічне обслуговування.

Які роботи потрібно провести одразу ж після придбання автомобіля, щоб він їздив і приносив комфорт, а не проблеми?

Насамперед ТО

Розпочнемо, звісно ж, із розширеного технічного обслуговування. В щойно купленій машині бажано замінити всі рідини, але для початку можна обмежитись лише моторним мастилом та гальмівною рідиною, адже вони є найголовнішими. Також заміні підлягають всі фільтри, включаючи і паливний. Якщо у купленого автомобіля пробіг складає понад 60 тисяч кілометрів, то рекомендовано замінити і трансмісійне мастило, окрім цього, при такому пробігу варто уважніше придивитись до ременя ГРМ і, якщо є необхідність, то і його замінити.

Далі – підвіска

Не кожен водій совісний (і таке трапляється) і перед продажем свого авто не поспішає вкладатись у ремонт, перекладаючи відповідальність, мороку та фінансові витрати на нового власника. Тому, закінчивши турботи з мотором, можна братись за оновлення підвіски. Для початку проводимо заміну всіх гальмівних колодок і, знову ж таки якщо потрібно, диски. На пробігах за 70 тисяч кілометрів зазвичай виходять з ладу амортизатори, стійки стабілізатора, шарові опори – все це необхідно перевірити та поміняти.

Старі резинки

Якщо машині вже понад 5 років, то не є рідкістю проблеми із пересохлими та потрісканими гумками. Ця проблема стосується таких деталей, як пильовики ШРКШ, різних манжет, втулок, демпферів. Якщо не поміняти деталі, котрі вже втратили свою початкову еластичність, то від них можуть з’являтись різні стуки та вібрації.

Кузовні роботи

Якщо куплене вживане авто має явні, хоч і не значні кузовні дефекти у вигляді сколів чи подряпин, то краще не затягувати з їх усуненням, щоб не наробити біди ще більше. Вогнища корозії теж краще одразу ж локалізувати та запобігти поширенню.

Ідеально – це віддати машину на професійну антикорозійну обробку у відповідний сервіс. І не відтягуйте, бо чим старша машина, тим гірше вона може протистояти іржі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: