Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Дотримуйтесь цього і дити будуть роботящі

Дотримуйтесь цього і дити будуть роботящі фото

Всі батьки мріють, щоб діти виростали роботящими. А як це зробити? Досить просто, якщо дотримуватися простих принципів виховання: 1. Показуйте на особистому прикладі, що погано бути ледарем Найкраще, що ми можемо для наших дітей зробити, – це показувати їм все на своєму особистому прикладі. Тоді не буде непорозуміння. Дитина не буде робити те, що не роблять її батьки....

 

Всі батьки мріють, щоб діти виростали роботящими.  А як це зробити? Досить просто, якщо дотримуватися простих принципів виховання:

1. Показуйте на особистому прикладі, що погано бути ледарем

Найкраще, що ми можемо для наших дітей зробити, – це показувати їм все на своєму особистому прикладі. Тоді не буде непорозуміння. Дитина не буде робити те, що не роблять її батьки. Якщо мама або тато про щось лише говорять, то малюк не буде це повторювати.

Все тому, що ми так влаштовані. У нас є дзеркальні нейрони. Тобто це цілком нормально, якщо дитина їсть, говорить або робить щось точно так же, як і тато або мама. Це все відбувається на підсвідомому рівні. Наприклад, якщо один з батьків курить і каже, що це шкідливо, погано і взагалі так робити не можна, то такі слова не спрацюють. Діти підсвідомо чинять точно так же, як їх мама і тато. Особливо у віці до десяти років, коли дитина повністю себе асоціює з батьками. Всі слова мами і тата повинні бути підтверджені діями.

2. Будьте на боці дитини

Дуже важливо для дитини, яка стає тінейджером (приблизно в 12 років), щоб на її стороні були батьки. Ні в якому разі не можна в цей період втрачати зв’язок з дитиною. Це неймовірно зашкодить вашим стосункам в цілому. Краще перейти на бік дитини, а вже потім ділитися з нею своїми думками, так вона охочіше вас послухає. Найважливіше у вихованні і дівчаток, і хлопчиків – це абсолютна любов, розуміння і віра з боку батьків. Не варто сварити дитину за помилки. Краще скажіть їй, щоб вона ще раз спробувала і що у неї обов’язково наступного разу вийде.

3. Допомагайте дитині підвищувати впевненість у собі

Хлопчиків дуже важливо віддавати на секції, які допоможуть відчути власну силу, стати впевненішими в собі, навчитися не пасувати в різних ситуаціях. Безумовно, це не означає, що бійки треба заохочувати. Тут мова про інше. Хлопчику важливо відчувати наявність фізичної сили і розвинені м’язи. Знаючи, що у нього є сила, він буде набагато впевненіше себе почувати. Раніше, ніж дівчинку, хлопчика слід вчити поводитися з грошима.

Чи потрібно жаліти дитину?

Це ще одне важливе питання. Часто мами жаліють дітей тоді, коли це вже не потрібно робити. А потім вони дивуються, чому нічого не хоче робити їх син, чому він лінується. Строгість у вихованні хлопчика повинна бути. Але вона повинна проявлятися правильно – в правилах, цінностях і традиціях. Якщо щось не можна, значить, це не можна. І тут повинні і тато, і мама забороняти одне й те саме.

Влада Євсєєва

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: