Завантаження ...

Проблема затоплення помешкання та способи її вирішення

Затоплення для багатьох — страшний сон, в якому ніхто не хотів би опинитися. Однак ця проблема не так вже й рідко зустрічається. Торкнутися вона може будь-кого, незалежно від того, де він живе — в новобудові, старій «хрущовці» або в приватному будинку.

Затоплення для багатьох — страшний сон, в якому ніхто не хотів би опинитися. Однак ця проблема не так вже й рідко зустрічається. Торкнутися вона може будь-кого, незалежно від того, де він живе — в новобудові, старій «хрущовці» або в приватному будинку.
 

Головні причини затоплення помешкання

Потоп може статися з різних причин. Основні з них:
  • Порив труб водопостачання, опалення, каналізації або водяної теплої підлоги. Це найбільш проблемні ситуації, бо через це квартира або будинок швидко заливається водою, тут діяти треба якомога швидше. При цьому мокне все: підлога, стіни, меблі, тому просушувати приміщення необхідно обов'язково.
  • Потоп через сусідів зверху. Кожен, хто хоч раз стикався з такою ситуацією, знає, що коли затопили сусіди приємного мало. Навіть якщо вода не витікала з ваших труб, квартира може сильно промокнути. В першу чергу, звичайно, страждають стеля та стіни. Вода стікає по стояках, просочується у шви плит перекриття і по стінах опускається вниз. Результат — промокле настінне покриття, відсиріла стеля й штукатурка, мокра підлога.
  • Опади. Рясні дощі та снігопади можуть стати причиною підвищення вологості в приміщенні. Якщо дах приватного будинку або багатоповерхівки погано гідроізольований, вода з вулиці буде проникати всередину. В результаті мокнуть стіни та підвищується відсоток вологості в приміщенні.
  • Робота пожежників. Наслідки загоряння - це не тільки знищене вогнем майно, а й серйозне затоплення водою під час рятувальних заходів. Якщо пожежа трапилася в багатоквартирному будинку, то страждає не тільки та квартира, в якій сталося загоряння, а й сусідні.
Незалежно від того, з якої причини сталося затоплення, постраждале приміщення необхідно обов'язково просушувати.
 

Як просушити оселю після потопу

Перш за все у таких випадках слід виявити причину затоплення й потім уже діяти. Але є кілька порад для всіх випадків:

  • прибрати воду з поверхонь;
  • звільнити помешкання від мокрих речей та меблів;
  • якщо дозволяє погода, провітрити приміщення;
  • використати для просушування механічні пристрої.
Для просушування можна використовувати теплові гармати, тепловентилятори й інші обігрівачі, але найбільш безпечними та ефективними є побутові осушувачі повітря. Придбати такий прилад можна на сайті osushiteli.ua. Компанія уже понад 7 років працює на ринку України та забезпечить вас надійним осушувачем за доступною ціною. Зв'язавшись з менеджером за телефоном на сайті, вам допоможуть підібрати потрібний прилад та нададуть відповіді на всі питання, які вас зацікавлять.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия