Завантаження ...

Про що повідомляють смужки і крапки на шинах

При купівлі шин на автомобіль виникають деякі труднощі. Всі ці написи і цифри, кожна з яких дещо та значить. Але і на цьому труднощі не закінчуються. Річ в тому, що на новій гумі завжди є кольорові крапки і смуги, які нанесені не просто так. Для чого потрібні кольорові смужки. Насправді з смугами на шинах все досить просто і нудно. Ніякої дійсно цінної інформації для ....

 

При купівлі шин на автомобіль виникають деякі труднощі. Всі ці написи і цифри, кожна з яких дещо та значить. Але і на цьому труднощі не закінчуються. Річ в тому, що на новій гумі завжди є кольорові крапки і смуги, які нанесені не просто так.

Для чого потрібні кольорові смужки

Насправді з смугами на шинах все досить просто і нудно. Ніякої дійсно цінної інформації для автомобіліста (можливо, крім того, що така шина нова) кольорові смуги не несуть. Більш того, вони не приносять користі для людей, які займаються ремонтом авто.

Кольорові смуги найчастіше бувають червоними або білими. Потрібні вони виключно для працівників складів і сортувальних центрів. З їх допомогою співробітники швидко розуміють, якого розміру конкретна шина. Річ у тім, що шини зберігають вертикально, притуливши, одна до одної. Іншими словами, боки шин під час зберігання не видно для працівників складів.

Для цього в області протектора і наноситься смуга, яка дозволяє швидко визначити типовий розмір.

Для чого потрібні крапки

Повною протилежністю смужкам є крапки жовтого і білого кольору. Для водія вони мають досить велику цінність. Потрібні точки для правильного монтажу і балансування шини, тому, що позначають найлегші місця шини. Головне співвіднести точку і клапан в один рівень. Якщо зробити все правильно, то подальше балансування потребує набагато менше часу і сил. Співробітники автомайстерень скажуть, що на ділі все не так просто і ідеально, як хочуть виробники «гуми», проте так-сяк дана система працює.

Крім білих і жовтих крапок на покришці можна побачити ще й червоні мітки. Дана точка позначає найтяжче місце покришки. Таким чином, вона також використовується для монтажу і балансування диска.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия