Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Треба іноді виводити з організму слиз

Лікарі радять з організму періодично виводити весь слиз. Це допоможе позбутися дискомфорту, хворобливих відчуттів, уникнути тяжких захворювань, патологій. Надмірне утворення слизу в організмі — причина багатьох захворювань і запальних процесів. Коли ми з’їдаємо варену, оброблену їжу, утворюється слиз. З роками він накопичується, і якщо тіло не справляється зі ...

 

Лікарі радять з організму періодично виводити весь слиз. Це допоможе позбутися дискомфорту, хворобливих відчуттів, уникнути тяжких захворювань, патологій. 

Надмірне утворення слизу в організмі — причина багатьох захворювань і запальних процесів. Коли ми з’їдаємо варену, оброблену їжу, утворюється слиз. З роками він накопичується, і якщо тіло не справляється зі своєчасним очищенням, слиз починає заповнювати всі порожнини нашого тіла. В першу чергу страждають легені, бронхи, шлунок. Коли його збирається багато, слиз піднімається нагору і виходить через ніс. Часті простудні та інфекційні захворювання, хронічна втома, сонливість, апатія можуть вказувати на загальну зашлакованість організму, велика кількість токсинів і інших шкідливих речовин, з якими організм не в змозі впоратися сам.

Скупчення слизу в ОРГАНІЗМІ
Коли організм намагається вивести такий секрет, починається кашель, температура, нежить, з’являються мішки під очима. При виникненні цих симптомів ми відразу починаємо реагувати на них за звичним сценарієм:

нежить — капаємо краплі в ніс,
температура — збиваємо аспірином,
а якщо нас атакує ще й кашель, то приймаємо антибіотики.

Тобто своїми ж руками ми заважаємо здоровому тілу звільнитися від слизу. В результаті ми перемикаємося на процес детоксикації від ліків, в той час як шар секрету стає ще товстішим. До певного моменту слиз залишається прозорим, але якщо його утворилося занадто багато, то він стає більш щільним і може мати жовтий, коричневий і навіть зеленуватий відтінок. Він обволікає стінки кишечника і стає «посередником» між уживаною нами їжею і кровоносними судинами.

В такому стані наше тіло стає пристанищем для всіляких мікроорганізмів, які харчуються вареною їжею. Якщо ми змінюємо свій раціон і починаємо віддавати перевагу сирій їжі, всі ці «падальщики» тут же гинуть і починається детоксикація організму. Виникає головний біль, блювота, нудота та пронос, котрі є наслідком очищення.

Захворювання від надлишку слизу
Лікарі гігієністи, натуропати, дієтологи сходяться на думці, що більшість хвороб походить від накопичення в організмі продуктів розпаду токсинів. Так звані простудні захворювання — бронхіти (в т.ч. астматичні), ГРЗ, катари, застуди, кашель, ларингіти, плеврити, емфізема, а також, сінна лихоманка, алергії пов’язані зі спробами організму звільнитися від шлаків і слизу в дихальних шляхах. Американський лікар натуропат Норманн Уокер характеризує всі перераховані вище таким чином:

Аденоїди — запалення або збільшення мигдальних залоз в результаті затримки і скупчення в організмі різних шлаків.

Ангіна — запалення горла, викликане наявністю в організмі великої кількості продуктів розпаду і відходів їжі.

Астма — накопичення слизу в бронхах призводить до утрудненого дихання. Для ефективного лікування необхідно відмовитися від їжі і напоїв, що утворюють слиз (пастеризоване молоко і молочні продукти, білий хліб, практично вся концентрована і багата вуглеводами їжа.) Марно ховатися від алергенів, приймати ліки проти алергії і здавати аналізи. Захворювання викликане виключно скупченням слизу, від якого потрібно позбутися правильною організацією харчування.

Бронхіт розвивається через накопичення в організмі слизу.

Запалення легенів відбувається через надмірне накопичення слизу та інших відходів.

Грип викликається надмірним накопиченням в організмі відходів їжі і продуктів обміну, які є сприятливим живильним середовищем для розмноження діючих на дихальні органи патогенних бактерій.

Катар — рясне виділення слизу з слизової оболонки. Подібні явища розвиваються через те, що організм відмовляється засвоювати молочні продукти і концентровані крохмалі.

Кашель найчастіше буває пов’язаний зі спробами організму позбавитися від слизу в дихальних шляхах.

Ларингіт — запалення дихального горла, викликане наявністю шлаків в організмі.

Застуда — те ж саме, що катар, тільки в більш слабкій формі. Краще лікування — детоксикація. Однак, краще запобігти застуді шляхом очищення організму від слизу і інших шлаків, після чого слід перейти на їжу, що складається з сирих фруктів, овочів, а також, свіжих соків, які не сприяють утворенню слизу. Ліки, щеплення та ін’єкції, як правило, не приносять бажаних результатів.

Риніт — запалення оболонки носа, викликане великою кількістю слизу в синусоїдних поглибленнях. (Норманн Уокер Лікування соками, Санкт Петербург, 2007р.)

ВИВОДИМО слиз
Найефективнішим методом, який допомагає вивести даний секрет, є вживання свіжого імбиру. Для цього потрібно очистити невеликий шматочок кореня імбиру, нарізати його тонкими кільцями, так щоб вийшла приблизно чайна ложка, і залити окропом. Після того як напій настоїться і трохи охолоне, можна додати 1 ч. ложку меду і видавити трохи соку лимона. Пити напій потрібно теплим протягом усього дня, бажано за півгодини до їжі.

Щоб вивести скупчення даного нальоту в шлунку і кишечнику, можна виконати очищувальну процедуру. Вам знадобиться чайна ложка чорного перцю горошком, його потрібно, не розжовуючи, проковтнути і запити склянкою чистої води. Для кращого очищення організму цю процедуру потрібно виконувати ввечері, до 18 години, і тільки між прийомами їжі. Загальний курс процедур становить сім днів, з періодичністю виконання через два дні на третій.

Не менш дієвим засобом, що дозволяє очиститися від непотрібного слизу, є лимон і хрін. Потрібно видавити сік з п’яти лимонів і додати до нього 150 грам попередньо розтертого хрону, після чого добре перемішати. Отриману суміш необхідно приймати по чайній ложці натщесерце і перед сном. Основною перевагою такої лікарської суміші є те, що вона, не пошкоджуючи оболонки, сприяє повному розчиненню секрету і при цьому зовсім не дратує ні травний тракт, ні жовчний міхур.

Серед лікарських рослин, які дозволяють очистити організм від слизу, варто виділити наступні:

квітки ромашки;
соснові і кедрові бруньки;
листя евкаліпта, чорної смородини і м’яти;
шишки хмелю.

З них роблять настоянки і чаї.

Можна спробувати такий збір: столова ложка липового цвіту і дві чайної ложки кореня солодки заварити окропом, залишити на півгодини настоятися, процідити і пити в гарячому вигляді по 150 мл перед сніданком, обідом і вечерею. Курс повного лікування — 30 днів.

ОЧИЩАЄМО КИШЕЧНИК від слизу, калових каменів І ПАРАЗИТІВ
Для позбавлення від багатьох захворювань досить очистити кишечник від слизу, калових каменів, паразитів. За 70 років життя через кишечник проходить 100 тонн їжі і 40 тисяч літрів рідини. Підсумок: в кишечнику накопичується більше 15 кг калових каменів, токсичних відходів життєдіяльності, отруйних кров і завдають непоправної шкоди нашому організму.

Про те, що кишечник забруднений, свідчать:

часті закрепи,
порушення обміну речовин,
цукровий діабет,
алергії,
зайва або недостатня вага,
хвороби фільтруючих органів нирок і печінки,
хвороби слуху і зору,
шкіри, волосся, нігтів,
системні захворювання, починаючи від артриту і закінчуючи раком.

За допомогою клізм відбувається очищення тільки невеликої ділянки товстої кишки (40-50 см). Промивання кишечника за допомогою апаратури досить дороге, вимагає часу і порушує мікрофлору кишечника. Прийом по 1-2 десертній ложці спеціального борошна з насіння льону дозволяє протягом двох-трьох тижнів повністю очистити товстий і тонкий кишечник від багаторічного слизу і калових каменів, паразитів. При цьому повністю зберігається мікрофлора кишечника. Дана методика сприяє швидкій нормалізації ваги і спалюванню жирових відкладень. Борошно з насіння льону повинне бути свіжим і здатним сорбувати і виводити з організму токсичні речовини, шлаки, знижувати рівень холестерину в крові. Воно має широкий протипаразитарний спектр дії, діє згубно на багато видів гельмінтів, грибків, вірусів. Льон надає позитивний ефект на регуляцію ліпідного обміну.

Показання до застосування:
запальні процеси слизових оболонок верхніх дихальних шляхів,
шлунково-кишкового тракту, гастрити, коліти,
виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки,
захворювання сечовивідних шляхів — пієліт, цистит,
надлишкова маса тіла,
порушення ліпідного обміну.

Ефективно для щоденного застосування з профілактичною метою.

Спосіб застосування: використовується як компонент для приготування страв з протипаразитарними властивостями по 1 чайній ложці на одну порцію.

Очищення кишечника:

1 тиждень: 1 десертна ложка льняного борошна грубого помелу + 100 г кисломолочного продукту (кефір, сметана, йогурт).

2 тиждень: 2 десертних ложки льняного борошна грубого помелу + 100 г кисломолочного продукту (кефір, сметана, йогурт). Цю суміш приймати замість сніданку.

Товстий і тонкий кишечник очищаються від слизу і калових каменів, паразитів, при цьому повністю зберігається мікрофлора кишечника.

У період чистки обов’язково дотримуватися водного режиму: пити воду до 2 літрів в день.

Є ще один спосіб — виводить 15 кг токсинів з кишечника і кровоносних судин! Ось один з найбільш натуральних і ефективних засобів альтернативної медицини, який складається всього з 4-х простих інгредієнтів.

Склад:

кефір,
борошно гречане,
імбир,
мед.
Кефір вважається еліксиром молодості і здоров’я, а гречане борошно володіє чудовими цілющими властивостями.

Що стосується імбиру, можу сказати, що це справжнє диво природи, особливо, коли мова йде про дезінтоксикацію. Він також регулює діяльність кишечника і сприяє спалюванню жиру. Ці ліки зміцнюють організм, відновлюють кровоносні судини, знімають втому, стимулюють процес кровообігу в руках і ногах, а також підтримують сечовидільну функцію. Гречане борошно знижує кров’яний тиск, зменшує симптоми атеросклерозу і запобігає запори. У поєднанні з кефіром і імбиром знижує рівень цукру в крові, очищає кишечник і кровоносні судини, регулює обмін речовин і функцію підшлункової залози.

Для приготування суміші вам буде потрібно:

1 ст. л. борошна гречаного;

1/4 ч. л. імбирного порошку (можна використовувати і свіжий імбир);

200 мл кефіру;

1 ч. л. натурального меду.

Приготування: ретельно перемішати в мисці гречане борошно, імбир, мед і кефір, залишити суміш в холодильнику на ніч, на наступний ранок суміш знову перемішати і ваші ліки готові до застосування. Препарат варто використовувати замість сніданку! Бажано не вживати інші продукти протягом 3-х годин після вживання. Продовжувати використовувати препарат таким чином протягом 14 днів. Якщо у вас підвищений цукор, ви можете використовувати суміш без додавання меду.

ЧЕРЕЗ ЩО В горлі накопичується слиз І ЯК ВІД НЬОГО ПОЗБУТИСЯ
Через різні фактори зовнішнього середовища і захворювань внутрішніх систем і органів в горлі накопичується слиз. Підвищена кількість цієї в’язкої речовини виробляється при бронхіальній астмі. Келихоподібні клітини, що виробляють слиз, таким чином захищають організм людини і сприяють очищенню алергенів. Найчастішою причиною скупчення продуктів клітинної секреції є хвороби ЛОР-органів бактеріального, грибкового, алергічного, постінфекційного походження. Також постійний слиз в горлі може виникати внаслідок аномального розвитку зони носоглотки (анатомічних особливостей будови). Хронічне постійне виникнення в’язкої речовини може виникати в період різних захворювань носа і його пазух, а також в разі викривлення його перегородки або наявності поліпів.

ПРОЯВ ХВОРОБИ
Густий слиз в горлі накопичується зазвичай в ранковий час. Налипання в’язкої речовини викликає кашель, що не супроводжується змінами структури легень. Іноді шлункова рідина зворотним шляхом потрапляє в глотку і своєю агресивною дією подразнює її. Через це іноді в горлі накопичується слиз, викликає кашель і м’язові спазми, в результаті яких розширюється і звужується глотка, з’являється відчуття наявності кома в горлі. Якщо вміст шлунка кислий, налипання в’язкої речовини буде супроводжуватися печією.

ПРОСТІ СПОСОБИ позбавлення від слизу в горлі
Щоб знизити секрецію, потрібно змінити свій харчовий раціон. Кількість в меню продуктів з великим вмістом вітаміну Е і С має бути збільшено, а жирних і гострих — обмежена. Зменшити слизові налипання можна за допомогою дихальної гімнастики. Рекомендовано випивати протягом одного дня не менше півтора літри води. Позбавляє від слизу і полоскання содовим розчином і інгаляції з застосуванням олії евкаліпта. Важливо обмежити контакти з димом від тютюну і побутовими хімічними засобами. Якщо в горлі накопичується слиз, не слід вживати їжу перед сном, необхідно обмежити вживання напоїв, що містять алкоголь і кофеїн, особливо з газами і типу кока-коли.

ЯК ПОЗБУТИСЯ слизу в горлі

Іноді, щоб видалити слиз з горла, досить провести кілька процедур полоскання або промивання носоглотки слабоконцентрованим розчином морської солі, що дозволить розріджувати слиз, видалити його з дихальних шляхів, підсушити слизову і очистити ніс. У процесі здійснення такої процедури ретельно видаляються соплі з задньої стінки гортані. Крім морської солі для приготування розчину для полоскання можна використовувати такі засоби:

фурацилін;
марганцівку;
харчову соду;
відвар ромашки, шавлії або дуба.

У разі, коли відчувається першіння в горлі, можна змастити його персиковою олією, яка добре зволожує слизову, усуваючи сухість і знімаючи подразнення. Важливо знати, що на кількість вироблення слизу впливають деякі продукти харчування, тому варто переглянути свій раціон харчування людям, які зіткнулися з цією проблемою. Щоб скоротити кількість слизу, необхідно їсти їжу з високим вмістом вітамінів Е і С, проводити інгаляцію з евкаліптовою олією.

Справитися зі слизом також допоможе сік алое. Для приготування ліків потрібно взяти лист алое, видалити шкірку, подрібнити, перемішати з медом і з’їсти за два прийоми — вранці і ввечері. Полегшення настане вже на 2 день, проводити лікування необхідно до повного усунення слизу з горла. Ефективним і безпечним засобом також є прополіс, його потрібно подрібнити до порошкового стану, залити склянкою холодної води, дати йому постояти, щоб віск і інші домішки піднялися на поверхню води, а сам прополіс сів на дно. Отриманий осад потрібно залити спиртом — на 30 г прополісу взяти 100 г спирту. Настояти протягом тижня і змащувати хворе горло.

Свіжі пелюстки календули добре промити і перемішати з медом 1: 1. Їсти по ложці після кожного прийому їжі, поки не настане одужання. Своєчасно проведене лікування такого неприємного процесу як утворення слизу в горлі, усуне дискомфортні і навіть хворобливі відчуття, попередивши, таким чином, розвиток серйозних патологій.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: