Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Чи насправді ефективна йодна сітка

Від багатьох людей можна почути, що сітка з йоду здатна творити дива, допомагає лікувати деякі хвороби. Розберемося, чи насправді вона така дієва? Деякі терапевти стверджують, що йодна сітка дійсно дає позитивний ефект, бо йод зменшує запальні процеси. Тож при болях в суглобах, м’язах, спині використовуйте йодну сітку. Також йод допоможе зняти симптоми при застуді та ....

 

Від багатьох людей можна почути, що сітка з йоду здатна творити дива, допомагає лікувати деякі хвороби. Розберемося, чи насправді вона така дієва?

Деякі терапевти стверджують, що йодна сітка дійсно дає позитивний ефект, бо йод зменшує запальні процеси. Тож при болях в суглобах, м’язах, спині використовуйте йодну сітку. Також йод допоможе зняти симптоми при застуді та сухому кашлі. На синці та незначні гематоми доречно нанести йодну сітку. Слід пам’ятати, що у деяких людей на йод може виникнути алергічна реакція, тому потрібно перед застосуванням на внутрішню сторону передпліччя нанести трішки йоду і зачекати півгодини. Якщо нема почервоніння та подразнення – цей метод можна використовувати.

Протипоказання:

у період вагітності слід відмовитися від лікування йодом;
не використовуйте цей метод для дітей до 3-х років;
при підвищеній температурі (вище 38 градусів) йод тільки нашкодить;
протипоказанням є захворювання щитовидної залози;
на пошкоджену шкіру теж не слід наносити йод;
заборонено малювати сітку в області серця;
є просто індивідуальна непереносимість засобу.

Щоб ефект був максимальний, наносьте сітку перед сном кілька разів на тиждень ватною паличкою. Найкраще підійде 5%-й розчин йоду.

Перед початком лікування обов’язково порадьтеся з лікарем! Будьте здорові!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: