Завантаження ...

За ці вчинки мамаv не повинно бути соромно

Мами вони такі - все здатні віддати своїм дітлахам і навіть більше, але вони не роботи. Написати цей матеріал надихнула ситуація зі знайомою, якак ніби тайну розповідала про те, що вона дуже втомлюється і не встигає риготувати дітям "нормальну" їжу, вони їдять бутерброди. і ще деякі речі. Озвучено це було так: «Уявляєш, я в останні дні так втомлююся,...

 

Мами вони такі - все здатні віддати своїм дітлахам і навіть більше, але вони не роботи. Написати цей матеріал надихнула ситуація зі знайомою, якак ніби тайну розповідала про те, що вона дуже втомлюється і не встигає риготувати дітям "нормальну" їжу, вони їдять бутерброди. і ще деякі речі. Озвучено це було так:

«Уявляєш, я в останні дні так втомлююся, що ввечері немає сил. Зовсім. Я вчора не викупала дітей (схлип), а на вечерю вони їли бутерброди з ковбасою (схлип). Я уявляю обличчя свекрухи, якщо вона про це дізнається».

Мені так хотілося обійняти її, але я не могла, тому я заспокоїла її по телефону, але подумала, що від цих уявних гріхів страждає не тільки моя подруга, а й інші мами, тому ця стаття для вас, неідеальні мами!

Ну, звичайно, ми втомлюємося! Ми ж не роботи! Ми щосили боремося з повсякденними проблемами, але іноді здаємося. І це нормально.

Ось вони, 9 гріхів, за які не повинно бути соромно мамам:

1. Стригти нігті в останню хвилину!
Я пам’ятаю, як ми йшли кудись в гості, і я, допомагаючи синові застебнути сорочку, побачила його «френч» на руках. Це були нігті, здається, більші за мої, якимось чином вони виросли непомічені мною. О, я вже бачу ці гримаси і коментарі ідеальних мам, у яких НІКОЛИ такого не траплялося.

2. Відсутність щоденних розвиваючих ігор з дітьми.
Це гріх, який я здійснюю часто. Буває ввечері, дочка, яка ніколи не замовкає, запитує мене про те, чому на вулиці світло, а місяць вже з’явилася, а потім ще десятки питань, а у мене зовсім немає сил шукати на них відповіді в своїй голові або десь в інтернеті, я просто говорю дітям:

Діти, не зараз. Я втомилася, і ви повинні дати мені перерву до завтра.

І знаєте що? Вони розуміють. Вони впевнені, що мамі потрібно підзарядитися, і завтра вони отримають відповіді на свої питання. А потім я мрію, що вони скоріше заснуть.

3. Брудні зуби на ніч
Нещодавно мені подруга написала: «Скажи, що і ти забуваєш контролювати чистку зубів у дітей перед сном!». Так, сказала я, буває і таке. Це погано? Ну, звичайно, це не добре! Але блін, це ж не смертельний гріх. Можна повісити на ванну картинку зубів або написати на дзеркалі «ЗУБИ» і постаратися не забувати. А вже, якщо таке і сталося – нічого страшного.

Головне, щоб не забувати їх мити хоча б раз вранці, тому що карієс – це дуже погано і дуже ДОРОГО. Про прищеплення корисних звичок у дітей треба дбати.

4. Замість обіду бутерброд і тарілка фруктів
Моя бабуся і мама завжди вважали, що обід повинен обов’язково складатися з гарячого супу і другого (пюре з підливкою або макарони з котлетами…), тому що по-іншому це не обід. Я не з цієї школи. По-перше – мої діти не їстимуть дві страви, я перевіряла це. По – друге, влітку, коли спека, я їх ледве-ледве можу змусити поїсти повноцінний сніданок. І, знаєте, в такі дні, вони так раді, що я не змушую їх їсти борщ.

Я з тих матерів, яким не соромно, що вона не готує купу їжі і не забиває нею холодильник. Я люблю приготувати щось і відразу це з’їсти. Тому часто мій холодильник порожній… Деякі дивляться на мене криво, осудливо обговорюють, але я вже доросла і намагаюся не звертати увагу на це. Просто, я живу по-іншому.

5. Прання однієї і тієї ж білизни в третій раз
У вас буває таке, що ще вранці ви випрали, а ввечері виявили, що забули повісити білизну? Тому, ви включаєте режим сильніше, додаєте побільше порошку і кондиціонера, запускаєте ще одне прання, і вранці виявляєте його в машинці?

Я знаю, що зараз частина читаючмх подумають про те, яка я неекономна, скільки води утекло даремно, але прошу вас зрозумійте – я це роблю не спеціально!

З вами таке буває? 🙂

6. День без вечірньої ванни.
Це у нас стало класикою! Хоча б раз на тиждень буває, що ми пізно повертаємося додому, коли Настя вже спить у нас на руках, а Артем піднімається додому з закритими очима, заходить в кімнату і падає спати.

Ну гаразд, від відсутності одного душу в тиждень ще ніхто не помер. Заспокоюю цим я себе.

7. Байдикування у вихідні замість активного проведення часу.
Час від часу ми стикаємося з такою ситуацією, що, незважаючи на великі плани на вихідні, ми замість того, щоб їх виконати, весь день лежимо в ліжку, дивимося сімейні фільми або добрі мультики, їмо все підряд і граємо в настільні ігри. Діти найбільше на світі люблять такі вихідні!

З вами таке буває?

8. Сидіти в туалеті довше, ніж насправді потрібно природі
У вас буває, що ви йдете в туалет, просите чоловіка доглянути за дітьми, а самі читаєте пости з інстаграм або ну дуже цікаву книгу? 😉

Більше супер-гріхів не пам’ятаю. Але, може, я щось забула. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия