Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Експерти про гаджети для крихіток

Якщо цю інформацію писав би фізичний терапевт, що співпрацює з виробниками гаджетів таких, як качалки, ходунці для малечі, він би озвучив тут інше, але ми не маємо інтересу, тому вискажемо правду. Перерахованим гаджетам варто сказати НІ! ☝️Спробую на прикладі крісла - качалки (як на фото), пояснити своє НІ. 👉По-перше, в кріслі-качалці дитина ...

 

Якщо цю інформацію писав би фізичний терапевт, що співпрацює з виробниками гаджетів таких, як  качалки, ходунці для малечі, він би озвучив тут інше, але ми не маємо інтересу, тому вискажемо правду. Перерахованим гаджетам варто сказати НІ!

☝️Спробую на прикладі крісла - качалки (як на фото), пояснити своє НІ
👉По-перше, в кріслі-качалці дитина не активує постуральних
м' язів. Так, вона активно працює ніжками-ручками, але не зміцнює тих м' язів, завданням яких є стабілізувати тулуб, вони практично не працюють. Качалка підпирає малюка зі всіх сторін так, що дитина й не "мусить нічого робити"

Якщо малюка після "відпочинку" в качалці покласти на плоскій поверхні, він зустріне таку спробу протестом, бо не може впоратися з цією позицією. Діти, які проводять час в качалці, мають труднощі з:

➡️ простяганням ручок вгору на рівній поверхні,
➡️ простяганням рук в бік іграшки,
➡️втратою рівноваги, що провокує значний дискомфорт малюку (реакція дитини - впирання стоп в підлогу, розгинання тулуба - дитина намагається не втратити рівновагу)

👉По-друге, дитина в качалці лежить несиметрично. У маленьких діток тулуб практично завжди нахилений в одну сторону, а отже, такого роду гаджет взагалі не має місця в застосуванні для діток, які не утримують тулуб в центральній осі
👉По-третє, у кріслі-гойдалці дитя не розвивається згідно з нормальною фізіологією рухових вмінь, в першу чергу тому, що в напівлежачому положенні центр тяжіння проходить через тазовий пояс, а дитина до 7 місяців інтегрує нові вміння через поступове зміщення центру тяжіння від плечового поясу вниз (змінюючи в "ненатуральний" спосіб положення центру тяжіння, порушуємо дитині цілу біомеханіку тіла)
☝️ Звичайно, якщо мова йде про подорож автомобілем, нам не обійтись без автокрісла, в якому положення дитини буде дуже подібним до положення в качалці і тут в пріорітеті буде БЕЗПЕКА ДИТИНИ, автокріслу -ТАК!

❗️А от застосування качалки варто обмежити до мінімуму

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: