Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Родини військовослужбовців стануть отримувати адресну державну допомогу

З серпня місяця 2020 року члени сімей чиї рідні були військовслужбовцями і загинули стануть отримувати допомогу до пенсії. Таке рішення було прийняте 3 серпня на позачерговому засіданні Уряду, за ініціативи Президента України. Допомога виплачуватиметься тим членам родини, які втратили годувальника і розмір пенсії яких не досягає ....

 

З серпня місяця 2020 року члени сімей чиї рідні були військовслужбовцями і загинули стануть отримувати допомогу до пенсії.

Таке рішення було прийняте 3 серпня на позачерговому засіданні Уряду, за ініціативи Президента України. Допомога виплачуватиметься тим членам родини, які втратили годувальника і розмір пенсії яких не досягає 7800 гривень. В разі, якщо пенсія призначається на двох і більше членів сім'ї, адресна допомога до пенсії встановлюється у сумі, що не досягає до 6100 гривень на кожного із зазначених членів сім’ї.

Постановою передбачається призначити доплату 9 тис. членів сімей військовослужбовців, які загинули (померли) внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я одержаних під час безпосередньої участі в АТО/ООС.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України, Пенсійний Фонд України вже з 1 серпня 2020 року має забезпечити перерахунок пенсії, за матеріалами пенсійних справ.


Інформацію підготувала
Оксана Кужелевська
юрисконсульт
Соціально-психологічного центру м. Славутич
(за матеріалами мережі інтернет)

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: