Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Карантин в Україні продовжили до 31 липня

Адаптивний карантин в Україні продовжили до 31 липня 2020 року. Також уряд встановив новий механізм, за яким окремі регіони за потреби зможуть посилювати карантин. Про продовження карантину в Україні ще на 1,5 місяця оголосив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 17 червня, пише 24 канал. Глава Кабміну відзначив, що за останній....

 

Адаптивний карантин в Україні продовжили до 31 липня 2020 року. Також уряд встановив новий механізм, за яким окремі регіони за потреби зможуть посилювати карантин.

Про продовження карантину в Україні ще на 1,5 місяця оголосив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 17 червня, пише 24 канал. Глава Кабміну відзначив, що за останній тиждень на коронавірус захворіли 4853 людини. Це найбільше число за весь час пандемії в Україні. Уряд розуміє, що люди втомились від карантинних обмежень, але загроза COVID-19 нікуди не поділася.  Враховуючи зростання кількості хворих на коронавірус, ми продовжимо дію адаптивного карантину до 31 липня цього року,
– сказав Шмигаль.

За яких умов можна посилювати карантин
Кабмін 17 червня розглянув запропонований Міністерством охорони здоров’я оновлений підхід до адаптивного карантину. Він передбачає можливість посилення карантину в окремих регіонах, якщо там буде складна ситуація з коронавірусом. Зокрема, очільник МОЗ Максим Степанов заявив, що карантин потрібно буде посилювати, якщо:

завантаженість ліжок у лікарнях становить більше 50%;
середня кількість ПЛР- та ІФА-тестувань менша, аніж 24 на 100 тисяч населення протягом останніх 7 днів;
коефіцієнт виявлення випадків інфікування понад 11%;
показник динаміки зростання випадків інфікування більш ніж 8 випадків 100 тисяч населення.

За даними уряду, в регіонах зі значним поширенням коронавірусу можна посилювати карантин щодо: проведення спортивних, культурних, релігійних та інших масових заходів; роботи закладів, які надають послуги з розміщення; роботи метро; перевезення пасажирів у всіх видах транспорту; відвідування дитсадків; роботи культурних закладів, фітнес-центрів і спортзалів; роботи закладів харчування.

Які області України не готові послаблювати карантин станом на 17.06:
Київ,
Вінницька область,
Волинська область,
Житомирська область,
Закарпатська область,
Івано-Франківська область,
Львівська область,
Рівненська область,
Тернопільська область,
Чернівецька область,
Чернігівська область.

У цих регіонах послаблення карантину не можливе через порушену норму показника захворюваності (інцидентності). Водночас показники завантаженості ліжок в лікарнях і кількості тестувань тут, і в усіх інших областях, відповідають вимогам МОЗ.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: