Завантаження ...

З 1 вересня 2020 року припиняється використання паспорта громадянина України для виїзду до Республіки Білорусь

З 1 вересня 2020 року припиняється використання паспорта громадянина України для виїзду до Республіки Білорусь через пункти пропуску на українсько-білоруському державному кордоні. Таке рішення прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України. На територію Республіки Білорусь українці виїжджатимуть за закордонними паспортами....

 

З 1 вересня 2020 року припиняється використання паспорта громадянина України для виїзду до Республіки Білорусь через пункти пропуску на українсько-білоруському державному кордоні. Таке рішення прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України.

На територію Республіки Білорусь українці виїжджатимуть за закордонними паспортами.
Доцільність прийняття даного рішення зумовлена низкою аспектів. Зокрема, це дозволить покращити захист українських громадян. Адже у разі втрати за кордоном внутрішнього паспорта ідентифікація закордонними установами є тривалою та складною на відміну від оперативних процедур документування подорожуючих у разі втрати закордонних паспортів.

Крім того, буде зменшено час проходження прикордонного контролю кожного громадянина, оскільки інформація із закордонних паспортів зчитується спеціальними приладами. Також буде вирішене питання проведення безпомилкової перевірки інформації щодо наявності обмежень на перетинання кордону згідно з дорученнями уповноважених державних органів та за базами Інтерполу. Адже відсутність у внутрішньому паспорті інформації про особу латиницею унеможливлює автоматичне зчитування інформації з документа.

Слід наголосити, що при в’їзді громадян з території Республіки Білорусь в Україну Державна прикордонна служба безперешкодно пропускатиме за внутрішніми паспортами. Адже право громадян України на в’їзд в Україну за будь-яких підстав закріплено законодавчо.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия