Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

МОЗ ОПРИЛЮДНИЛО ПРОПОЗИЦІЇ ЩОДО РОБОТИ ДИТСАДКІВ: ЗАБОРОНЕНІ КИЛИМИ, РУШНИКИ ТА ІГРАШКИ

Перед входом до закладу і працівникам, і дітям вимірюватимуть температуру. Міністерство охорони здоров’я оприлюднило пропозиції, як організувати роботу закладів дошкільної освіти під час карантину, запровадженого через поширення коронавірусу в Україні. Відповідне розпорядження підписав головний санітарний лікар ...

 

Перед входом до закладу і працівникам, і дітям вимірюватимуть температуру.

Міністерство охорони здоров’я оприлюднило пропозиції, як організувати роботу закладів дошкільної освіти під час карантину, запровадженого через поширення коронавірусу в Україні. Відповідне розпорядження підписав головний санітарний лікар Віктор Ляшко, повідомляється на сайті МОЗ. Згідно з документом, всім працівникам дошкільних установ вимірюватимуть температуру перед початком роботи, а дітям - на вході до закладу та кожні 4 години.

Якщо температура буде вищою за 37,2 градуса або присутні ознаки респіраторного захворювання, ані працівники, ані діти до дитсадочка не допускаються. "Діти, в яких виявлено температуру тіла понад 37,2 градуса під час поточного скринінгу, - ізолюються із відповідним інформуванням медичного працівника та батьків. Під час ізоляції важливо не допустити тривожних відчуттів у дитини та враховувати її психологічний стан", - наголошується у розпорядженні.

До того ж під час приймання дитини вранці вихователь групи повинен перебувати поза будівлею садочка, а батьки чи інші супровідники бути у масці або респіраторі. "Очікування на території повинно бути обмежено. На вході до закладу організовується місце для обробки рук спиртовмісними антисептиками з концентрацією активної речовини понад 60% для ізопропілових спиртів та понад 70% для етилових спиртів", - зазначили у МОЗ.

Водночас вказується, що всі протиепідемічні заходи, спрямовані на захист дітей, повинні проводити в ігровій формі та за особистим прикладом працівників дитсадка. "На період карантину забороняється: використання багаторазових тканинних рушників, м'яких іграшок, килимів із довгим ворсом, перебування у вуличному взутті всередині приміщень та проведення масових заходів за участю дітей з більш ніж однієї групи та за присутності відвідувачів", - йдеться у розпорядженні.

Окрім цього у МОЗ пропонують дезінфікувати поверхні не рідше, ніж кожні 2 години і одразу після закінчення занять. "Вологе прибирання з використанням мийних та дезінфекційних (в кінці зміни) засобів не рідше, ніж кожні 2 години та після закінчення робочого дня/зміни. Провітрювання приміщень протягом не менше 15 хвилин перед відкриттям та почергове провітрювання кімнат протягом дня. Працівники повинні регулярно мити руки з рідким милом або обробляти їх спиртовмісними антисептиками не рідше ніж раз на 2 години, та після відвідування  громадських місць, відвідування туалету, прибирання, обслуговування тощо", - додали у міністерстві.

Серед пропозицій є також пункт про тимчасове відсторонення від роботи осіб з групи ризику - тих, хто досяг 60-річного віку та хто має хронічні захворювання, які пригнічують імунітет.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: