Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

В Україні додатково розгорнули 380 пунктів обігріву

Із настанням складних погодних умов рятувальники надають допомогу населенню на дорогах, у пунктах обігріву. Протягом минулої доби спільно з органами місцевої влади було розгорнуто додатково 380 пунктів обігріву і загалом зараз їх функціонує 2 400. З початку своєї роботи у пунктах обігріву надано допомогу 19 тисячам осіб

 


У зв'язку зі зниженням температури повітря та ускладненням погодних умов на території України розгорнуто додатково 380 пунктів обігріву.
Про це повідомив перший заступник Голови ДСНС Анатолій Бойко на брифінгу, передає УНН.

"Із настанням складних погодних умов рятувальники надають допомогу населенню на дорогах, у пунктах обігріву. Протягом минулої доби спільно з органами місцевої влади було розгорнуто додатково 380 пунктів обігріву і загалом зараз їх функціонує 2 400. З початку своєї роботи у пунктах обігріву надано допомогу 19 тисячам осіб", – зазначив А.Бойко.

Пункти обігріву розташовані у регіонах, де температура повітря знизилася до –10 морозу. Це Запорізька, Луганська, Полтавська Сумська, Кіровоградська, Чернігівська, Волинська та Черкаська області. У них рятувальники, медики та волонтери надають допомогу тим, хто її потребує.

За словами А.Бойка, з початку зими рятувальники надали допомогу із вивільнення зі снігових заметів 350 автомобілів, у тому числі протягом останньої доби – 30 автомобілям.

Він підкреслив, що відповідно до затвердженого на початку листопада 2013 року Плану протидії загрозам і реагування на надзвичайні ситуації зимового періоду 2013/2014 у постійній готовності перебуває міжвідомче угрупування сил від ДСНС України, Міноборони, МВС, Міненерговугілля, Мінінфраструктури, Мінрегіону загальною чисельністю близько 40 тис. осіб та 11 тис. 750 одиниць основної техніки.

У свою чергу директор Гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда повідомив, що ускладнення погодних умов пов’язане з поширенням на території України холодного арктичного повітря. Тож у наступні дні очікується зниження температури повітря у більшості регіонів до –15-20°С, а на півночі і в центральній частині України –20-25°С.

Нагадаємо, в ці дні метеорологи обіцяють похолодання до -20С.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: