Завантаження ...

Доторкнися до витонченої думки: книги про героїв-дотепників

Книги з гумором і сарказмом завжди підіймають настрій, допомагають відволіктися від проблем. Вони часто несуть в собі заряд позитивної енергетики, що надає сил навіть при найбільших труднощах.

Книги з гумором і сарказмом завжди підіймають настрій, допомагають відволіктися від проблем. Вони часто несуть в собі заряд позитивної енергетики, що надає сил навіть при найбільших труднощах.

Смішні книги про кохання

Книги з гострим гумором часто не завжди асоціюються в нас із любовною тематикою. Нам властиво розрізняти ці поняття, вважаючи їх непоєднуваними. Тим не менш, це – не зовсім так. Як приклад, можна навести книгу Містера Тана та Міс Пріклі «Крута Адель. Ненавиджу кохання! Том 3». Попри її належність до дитячої літератури, вона вміло зв’язує опис першого підліткового кохання з неперевершеним гумором, подекуди навіть чорним. Головна героїня, школярка Адель, є доволі запальною дівчинкою, і лише почуття до однокласника вганяють її у ступор. Веселі й непередбачувані пригоди можна сміливо назвати смішною історією про кохання. Це – типовий приклад сучасних книг з гумором. Вона підійде і для підлітків, і для родинного читання. Також в цьому плані варто згадати книгу Ольги Фреймут «Про любов». Вона являє собою збірку, де під однією обкладинкою поєдналися як відомі митці, так і есеї самої Ольги, що вже встигли стати ексклюзивом у сучасній вітчизняній літературі. Ольга Кобилянська, Леся Українка, Антон Чехов, Марина Цвєтаєва, Оскар Вайльд та багато інших. Всіх цих постатей пов’язала тема кохання, втілена в їх творах, чимало з яких до цього часу були невідомими та публікуються вперше.

Книги з дотепними діалогами поціновуються особливо. До таким, передусім, варто віднести збірку Павла Глазового «Веселі гуморески». Класик українського гумору, він завжди був і залишається цікавим різним поколінням, а його твори ніколи не втрачають актуальність. Цикл «Куміада», влучні замальовки з життя, обрамлені в іронію філософські роздуми… Гуморески Глазового вміло поєднують і палітру комічного, і народну мудрість. Це – своєрідні монологи людини, на долю якої випали непрості випробування, і яка, тим не менш, пронесла в собі незгасний вогонь доброти і посмішки.

Аналогічним чином вкрай цінна збірка «Гуморески» Степана Олійника. Її автор – український радянський поет і прозаїк. На долю Олійника також випало вдосталь випробувань: через репресії батька під час сталінського терору він був виключений з університету, згодом навіть на короткий час заарештований і сам, брав участь у воєнних подіях, працював журналістом. Тим не менш, у своїх творах він на повну розкрив красу української душі, барвистою мовою змалював колоритних персонажів. Саме його фельєтон ліг в основу короткометражки Леоніда Гайдая «Пес Барбос та незвичайний крос».

Велику цікавість викликає книга «Гуморески 18+» Анатолія Лучка. Із самого початку, ще в її назві, автор постулює, що не оминатиме «пікантних» тем для жартів, а в самих творах обігрує їх майстерно та іронічно. Лучко повертає свіжість вже заїждженим напрямкам гумору, знаходить в них несподівані звороти та сюжети.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия