Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

10 речей, які робили наші батьки — але ніхто не робить сьогодні

Те, як люди виховують дітей зараз, відрізняється від того, як вони робили це 30 років тому. Батьки багато чого переглянули щодо безпеки і здоров’я чад. Добре це чи погано? Кожен вирішує сам для себе. Але навіть якщо стався прогрес, це не означає, що ми не можемо використовувати досвід наших батьків і застосовувати його на практиці.....

 

Те, як люди виховують дітей зараз, відрізняється від того, як вони робили це 30 років тому. Батьки багато чого переглянули щодо безпеки і здоров’я чад. Добре це чи погано? Кожен вирішує сам для себе. Але навіть якщо стався прогрес, це не означає, що ми не можемо використовувати досвід наших батьків і застосовувати його на практиці.

Ось 10 корисних речей, які робили наші батьки і які варто робити нам:

1. Вони ставили один одного на перше місце.
Коли наші батьки були молоді, відносини чоловіка і дружини були найважливішими в сім’ї. Але за останні 30 з гаком років батьки почали ставитися до дітей як до центру всесвіту. Важливо не забувати цінність відносин з чоловіком і мати здорову щасливу сім’ю. Якщо дитина перебиває мати, потрібно попросити її почекати (якщо це не надзвичайна ситуація). Діти повинні розуміти, що світ не крутиться навколо них.

2. Вони змушували дітей грати на вулиці.
Можливо, ви у своєму дитинстві і дивилися телевізор, але частіше перебували на вулиці. Сьогоднішні діти у віці 8-18 років проводять в середньому по 7,5 годин щодня перед екраном. І це не відноситься до навчання. Адже свіже повітря і активні ігри потрібні в їхньому віці. І для цього не потрібно спортивний майданчик або басейн. Згадайте себе. Все, що вам потрібно було, — це уява.

3. Вони довіряли своїм дітям.
Більшість з нас пам’ятає, як допізна гуляли з друзями або залишалися у них на ночівлю. Батьки могли і не знати, де ми були. Ви можете називати це «вихованням на вільній відстані» або навіть думати, що це небезпечно. Правда в тому, що діти гинуть в авіакатастрофі вдвічі частіше, ніж їх викрадають.

4. Вони не змушували дітей бути найрозумнішими.
Малюків вчили соціальним навичкам і розвивали їх творчість. Діти не вміли читати під час вступу до дитячого садка, а багато хто навіть не знали алфавіту. Їх вчили бути поважними, ділитися і заводити друзів. Сьогодні ж діти навіть в ранньому віці змагаються в навчанні і намагаються бути кращими від інших. Але це лише викликає стрес і занепокоєння.

5. Вони навчали дітей манерам
Багато дітей і підлітки в наші дні позбавлені манер. Вони не можуть елементарно сказати «спасибі», коли для них щось роблять. Звичайно, безкультур’я могло зустрічатися і раніше. Але все ж його було набагато менше.

6. Вони вечеряли всією сім’єю.
Батьки можуть пожертвувати сімейною вечерею заради позакласних занять дитини. Але насправді такі традиції корисно було б повернути. Діти, які вечеряють з батьками, рідше страждають від тривоги і депресії. У них менше правопорушень, краща успішність і немає проблем з психікою.

7. Вони змушували дітей прибирати в будинку.
Пам’ятаєте, як колись батьки говорили, що ви не зможете погуляти, поки не приберете в будинку або своїй кімнаті? Ви можете бути здивовані тим, на що здатні ваші діти. Їм можна доручити більш серйозні завдання по дому. Це навчить їх самостійності і відповідальності.

8. Вони дисциплінували інших дітей.
Що б ви зробили, якби друг вашої дитини влаштував істерику або навіть вдарив вашу дитину? Попросили б їх м’яко, щоб вони зупинилися? Але раніше батьки в таких ситуаціях поводилися по-іншому. Вони починали дисциплінувати інших дітей так само, як би це робили зі своїми.

9. Вони відзначали дні народження вдома.
Вечірки раніше включали в себе торт, морозиво і різні ігри. Наші батьки не давали кожному гостю кошик з подарунками. Вони не наймали професійного фотографа і не орендували місце в кафе. Адже це не було важливо! Діти все одно веселилися і отримували задоволення від простих речей.

10. Все було набагато простіше.
У минулому багато було простіше, ніж зараз. Батьки не везли нас в Діснейленд. А діти не поспішали з футболу на урок гри на фортепіано. Ми використовували нашу уяву і були щасливі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: