Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Читати тільки мамам хлопчиків! Будьте уважні, ця правда життя торкнеться так чи інакше всіх матерів

Ті, хто випробував невимовне відчуття материнства знають, що це найважливіша роль в світі – стати МАМОЮ. Цей момент порівняти ні з чим не можна. Однак ніщо не стоїть на місці, діти колись виростають і батькам доводиться відпускати їх в самостійне плавання, хочеться їм цього чи ні....

 

Ті, хто випробував невимовне відчуття материнства знають, що це найважливіша роль в світі – стати МАМОЮ. Цей момент порівняти ні з чим не можна. Однак ніщо не стоїть на місці, діти колись виростають і батькам доводиться відпускати їх в самостійне плавання, хочеться їм цього чи ні.

Що ж чекає в майбутньому всіх мам хлопчиків і чому так важливо бути до цього готовою. Щоб потім в один прекрасний момент не опинитися один на один з валізою втрачених надій і мішком нікому не потрібної надмірної опіки.

Подивіться з боку на звичайне життя мами хлопчика (зараз відчуєте все заново, так що чутливим не читати, в кожному слові впізнаєте себе).Насамперед ти вибираєш в магазині милі комбінезончики і шапочки небесного кольору. Народжуєш його, плекаєш, цілуєш крихітні пальчики і солодкі щічки. Потім шиєш йому костюми зайчиків-котиків-піратів-ковбоїв, водиш в дитячий садочок, витираєш сльози, мажеш йодом розбиті коліна і ночами не спиш біля його ліжечка, якщо малюк підхопив якусь заразу. Не забуваємо про улюблену казку на ніч, поцілунки на доріжку, «мамакупименіяцехочу» та інші принади материнства.

Не встигаєш озирнутися, а син уже сидить за партою в першому класі, твій день починається зі складання портфеля в школу, а закінчується дзвінком вчительки з благанням: «Зробіть щось зі своїм Сашею, він же всіх лупить, він же нікому проходу не дає ! » І ти таки робиш, виховуєш, показуєш, що потрібно бути порядним, сміливим, мужнім, розумним і не ображати інших. Червонієш на батьківських зборах, всоте прощаєш раптово зниклий щоденник, радієш успіхам на спортивних змаганнях і покірно киваєш головою на сусідське: «Це твій син винен, та він же перший почав!»

Раптово помічаєш, як син росте не по днях, а по годинах, як швидко стають малі всі речі, які ти йому підбираєш. І нехай він стає більше, тобі він розповідає про свої справи все менше, все частіше зникаючи десь з хлопцями. Ти свято віриш, що перша його любов – це гра гормонів і що та розпусна і легковажна Оля з сусіднього двору зовсім не пара твоєму синові, а так, підліткова забава і не більше.

Час летить і ось ти вже вибирати не синенький комбінезончик, а справжній дорослий костюм до останнього дзвінка і випускного, ковтаєш сльози на лінійці, коли вручають атестати, не спиш ночами під час вступної кампанії. А потім в твій будинок непомітно починає заходити якась Діана, за нею Катя, після Соня, а далі ти вже навіть не намагаєшся і запам’ятати їх імена.

Але раптом помічаєш, що ось ця одногрупниця Аня взагалі вважає ТВІЙ будинок мало не своїм рідним і відкриває ТВІЙ холодильник, наче вона давно вже стала членом ТВОЄЮ сім’ї. Нервуєш, дратуєшся, але, зціпивши зуби, терпиш всі витівки. А потім помічаєш, що на думку тієї самої Ані обрана тобою сорочка – «олдскул і повний відстій», що ти нічого не розумієш у відносинах і житті, та й твоє куховарство теж так собі.

І ось в один прекрасний день твій син заявляє тобі, що більше жити з тобою не має наміру, що вони з’їжджаються з Анею і це все серйозно. Ось він уже їсть ЇЇ борщ, прислухається до ЇЇ думки, на вихідні ходить в гості до ЇЇ мами і носить сорочки, ретельно вибрані НЕЮ. Дзвінка від сина дочекаєшся хіба що на велике свято, а візиту і то рідше. Ось вони вже вибирають меню на весілля, ділять сімейний бюджет і скелети в шафі. Далі все за розписаним сценарієм: весілля, внуки, турботи …

Одного разу ти заходиш в його кімнату, де залишилися тільки старі іграшки, неробочий Play Station і пара фотографій, з яких тобі посміхається твій беззубий семирічний Сашко і розумієш, що … більше ніколи не будеш для нього на першому місці. Ти поступово стала жінкою № 2 в його житті.

Так ось, як би сумно це не звучало, з цим потрібно змиритися і прийняти цей факт. Згадай, ти ж і сама колись для когось була «тією самою нав’язливою Анею», яка забрала сина у матері. Є дуже мудре прислів’я: «Дитина – гість у твоєму домі: нагодуй, виховай і відпусти». Нагодувати зможе і дурень, виховати – тут вже складніше, а ось вчасно відпустити від себе улюблене чадо – завдання підвищеної складності, вищий прояв батьківської любові.

Всім мамам синів на замітку: будьте готові до того, що одного разу ваше чадо піде від вас до Ані (Тані, Маші, не настільки важливо). Процес цей закономірний і від цього ще ніхто нікуди не подівся. І тут головне завдання будь-якої матері – вміти відпустити сина без таємних образ, докорів, докорів сумління і ненависті до нової пасії.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: