Завантаження ...

У Мінсоцполітики представили стратегію зростання пенсій

Міністр соціальної політики Юлія Соколовська представила стратегію зростання пенсій із поетапним зростанням виплат, повідомляє прес-служба відомства в понеділок. "Індексація пенсій буде! А разом з нею - і нова стратегія зростання пенсій, яку урядова команда та депутатський корпус розробили за дорученням президента ...

 

Міністр соціальної політики Юлія Соколовська представила стратегію зростання пенсій із поетапним зростанням виплат, повідомляє прес-служба відомства в понеділок.

"Індексація пенсій буде! А разом з нею - і нова стратегія зростання пенсій, яку урядова команда та депутатський корпус розробили за дорученням президента Володимира Зеленського! Ініціатива полягає в планомірному підвищенні виплат – уже до 2023 року розмір середньої пенсії зросте на 1200 грн!" – сказала Соколовська. За її словами, підвищення здійснюватиметься у декілька етапів.

"Спочатку найстарші люди віком від 80 років. З урахуванням індексації вже цього року їхні пенсії в середньому зростуть на 700 грн/міс., далі - від 78, ще через рік - від 75 років і так далі", - додала міністр. За словами Соколовської, зростання пенсій відбуватиметься, зокрема, за рахунок індексації. "Це плановий і закладений у бюджеті перерахунок. Наш уряд запланував це на вересень. У середньому, за рахунок індексації розмір пенсії зросте на 216 грн/міс. у 2020 році", - зазначила вона.

Крім того, міністр зазначила, що якщо Верховна Рада підтримає законопроект №2494, то вже починаючи з цього місяця самотні пенсіонери старші за 80 років отримуватимуть ще одну допомогу - на догляд.

"Отже, ми збільшимо виплати для ще 100 тис. наших пенсіонерів, які додатково щомісяця отримувати по 670 грн", - додала Соколовська.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия