Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

6 речей, які потрібно викинути заради здоров’я

Вони точно є у вашому домі! У кожному будинку є речі, від яких потрібно позбутися. Це може бути протухлий салат в дальній частині холодильника, старий зламаний пульт або компакт-диски, які вже ніхто не слухає. Здається, стара річ. Кому вона може знадобиться? Але рука...

 

Вони точно є у вашому домі!

У кожному будинку є речі, від яких потрібно позбутися. Це може бути протухлий салат в дальній частині холодильника, старий зламаний пульт або компакт-диски, які вже ніхто не слухає. Здається, стара річ. Кому вона може знадобиться? Але рука все одно не піднімається її викинути. Лежить собі пульт, нікому не заважає. Компакт-диски багато місця не займають. Протухлий салат на вигляд ще нічого — піде собакам.

Однак є деякі предмети домашнього вжитку, які можуть завдати серйозної шкоди вашому здоров’ю. Ось вони:

1) Речі, їжа, препарати з вичерпаним терміном придатності.

До цього списку можна додати також косметику. Вона не їстівна, тому людям здається, що прострочені тіні або помада особливої ​​шкоди не принесуть. Але це не так. Коли мінерали і барвники в косметиці починають псуватися, вони можуть пошкодити шкірний покрив. Кисті і губки для макіяжу також необхідно періодично міняти — на них може залишатися протермінована косметика, вони також збирають на собі шкідливі бактерії. Люди рідко перевіряють термін придатності продуктів, які мають тривалий термін зберігання. Однак ваша улюблена арахісова паста не буде зберігається вічно. Перевірте всі шафи в будинку і викиньте все, що зіпсоване. Особливу увагу зверніть на консерви, джем, нерозпаковані батончики і арахісове масло. Вони зберігаються довго, але не вічно.

2) Все, що містить штучні підсолоджувачі.

У продажу є дієтичні газовані напої, які, як вам здається, можна пити без обмежень і при цьому не набирати зайву вагу. Їх потрібно викинути першими. Це стосується і тих солодощів, які нібито не містять цукру. У більшості з цих продуктів містяться штучні підсолоджувачі, які, набагато більш небезпечні, ніж продукти і напої, в яких є цукор. Штучні підсолоджувачі, як правило, підвищують тягу до солодкого, вони не дають вироблятися гормонам, які сигналізують про насичення, через це ви і переїдаєте.

Відомо, що деякі штучні підсолоджувачі вбивають бактерії, які необхідні для нормального функціонування шлунково-кишкового тракту. Цукрозамінники важко засвоюються організмом, можуть привести до набору ваги, викликають розлад шлунка і нудоту, можуть викликати розвиток серцево-судинних захворювань.

3) Старі мочалки, губки і т.д.

Губки для миття посуду є джерелом бактерій. Тому якщо губкою витирати ще й обідній стіл, то бактерії переходять і на інші продукти. На кожному квадратному дюймі кухонної губки можуть розміститися близько 10 мільйонів бактерій, на ганчірці приблизно мільйон бактерій. Рекомендується для різних поверхонь мати різні ганчірочки. Губки і ганчірки потрібно періодично мити і частіше міняти. Паперові рушники, серветки теж мають в складі синтетичні матеріали. Як правило, сучасні господині ними часто користуються при приготуванні їжі: витирають овочі, столи і посуд. В результаті фарба потрапляє в організм. При виборі варто звертати увагу на склад матеріалів. Найбезпечнішими вважаються ті, які мають 100% целюлози. Крім цього, є і бавовняні рушники, які нешкідливі для здоров’я людини.

4) «Вбите» взуття.

Ми часто носимо взуття до тих пір, поки з носка не почне стирчати палець або підошва не зітреться повністю. Якщо у вас є достатньо коштів, щоб регулярно оновлювати туфлі, робіть це — з бувалим взуттям ви будете завжди виглядати неохайно. Комі того, таке взуття шкодить стопі. Неправильне положення стопи впливає на щиколотки, коліна, стегна, хребет, всі м’язи і сухожилля, зв’язки і нерви між ними. Найбільш стійке взуття — кросівки. Хороша модель коштує дорого, тому багато людей вважають за краще не викидати стару пару, а носити її до останнього. Але навіть у кросівок є термін придатності.

Згодом вони втрачають здатність підтримувати стопу в правильному положенні. Вона страждає, а разом з нею страждає і інший організм. Краще вчасно замінити старе взуття, ніж в старості збирати гроші на дорогу операцію на коліні.

5) Контактні лінзи.

Як би акуратно ви не намагалися використовувати лінзи, замочувати в спеціальних розчинах на ніч, все одно ви не зможете ретельно очистити всі жирові і білкові відкладення від секрету залоз і сліз. Лінза, яку переношують, з кожним наступним днем ​​гірше пропускає кисень, від цього починає страждати від кисневого голодування (гіпоксії) рогівка ока. Також відкладення є відмінною умовою для розвитку інфекції. Необхідне для очей зволоження і змочування відсутні. Червоніють очі через почуття дискомфорту. Це пряма дорога до ускладнень, які зажадають тривалого лікування та відмови від контактних лінз, до яких ви так звикли.

6) Антибактеріальне мило.

«Споживачам може здатися, що антибактеріальні засоби для миття рук і тіла краще справляються з бактеріями. Однак у нас немає наукових підтверджень цьому, — говорить доктор медицини Дженет Вудкок. Більш того, у нас є деякі дані про те, що в довгостроковій перспективі антибактеріальні інгредієнти можуть приносити більше шкоди, ніж користі. Вони сприяють появі стійких і життєздатних мікробів, здатних протистояти антибактеріальним засобам». У складі антибактеріального мила є триклозан, який разом з водою потрапляє в навколишнє середовище. Він може поширюватися по харчовому ланцюгу і накопичуватися в організмі в жировій тканині.

Є свідчення, що стійкість до цієї речовини мають сальмонела, золотистий стафілокок, стрептокок, кишкова паличка та інші небезпечні види бактерій.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: