Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

НБУ порахував, скільки проблемних банків в Україні

Банківський сектор стійкий за поточних макроекономічних умов. Водночас у випадку кризи проблеми можуть виникнути щонайменше у 11 банків. Нацбанк провів стрес-тестування 29 банків. За базовим макроекономічним сценарієм у випадку кризи 11 банків доведеться докапіталізувати на 35,2 млрд грн,...

 
Банківський сектор стійкий за поточних макроекономічних умов. Водночас у випадку кризи проблеми можуть виникнути щонайменше у 11 банків.

Нацбанк провів стрес-тестування 29 банків. За базовим макроекономічним сценарієм у випадку кризи 11 банків доведеться докапіталізувати на 35,2 млрд грн, повідомили в НБУ. Ці ж та ще 7 банків доведеться профінансувати на 73,8 млрд грн за несприятливим макроекономічним сценарієм.

Додаткових вкладень потребують 5 банків. Два з них - державні. "Щоб закрити потребу в капіталі, державні банки не обов'язково докапіталізовувати. Треба активніше працювати з проблемними активами, а також залишати більшу частку прибутку, щоб вони могли сформувати буфер капіталу", - сказала перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова.

Банки мають виконати вимоги з достатності рівня капіталу до кінця вересня 2020-го
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: