Завантаження ...

“ПЕРЕЗАПУСК” ВІД САДОЧКІВ ДО ВНЗ: У ЗЕЛЕНСЬКОГО ГОТУЮТЬ НОВЕ ЖИТТЯ УКРАЇНСЬКИМ ДІТЯМ

Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба провів робочу зустріч з Міністром освіти і науки Ганною Новосад. Вони обговорили питання реалізації конституційного права дитини на освіту, та особливу увагу приділили питанню розвитку дошкільної освіти....

Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба провів робочу зустріч з Міністром освіти і науки Ганною Новосад. Вони обговорили питання реалізації конституційного права дитини на освіту, та особливу увагу приділили питанню розвитку дошкільної освіти.


Цю інформацію повідомляє Telegram-канал “Команда Зеленського”.

“Діти мають приходити у школу підготовленими, а це — завдання дошкільної освіти. Але наразі 34 тисячі дітей у країні не мають можливості відвідувати дитячий садок через відсутність вільних місць. Це стосується і великих міст, і сіл. Тому питання розвитку дошкільної освіти та створення гідних умов роботи для працівників є пріоритетом для міністерства”.

Ганна Новосад

Вкладати кошти у ранній розвиток дитини – означає інвестувати в її майбутнє, бо саме у дошкільному віці формуються базові особистісні якості. Дошкільна освіта має відповідати потребам дитини та забезпечувати дотримання її найкращих інтересів”.

Крім того, під час зустічі Новосад та Кулеба торкнулись питань перспективи розвитку середньої освіти, запровадження профільної середньої освіти, реформування інтернатних закладів, забезпечення закладів освіти транспортом, харчування дітей у школах. Ганна Новосад зазначила, що міністерство продовжуватиме реформування української школи з урахуванням найкращих вітчизняних і міжнародних практик.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия