Завантаження ...

Скоротилось виробництво української свинини

На 2,8% менше свинини стали виробляти в Україні за рік. У січні-липні 2019-го виробили 116 тис. тонн свинного м'яса. Це на 2,8% менше за такий самий період торік, про що стало відомо із даних Держстатистики. 17,8 тис. тонн свинини виробили у липні 2019-го, а це більше...

На 2,8% менше свинини стали виробляти в Україні за рік.


У січні-липні 2019-го виробили 116 тис. тонн свинного м'яса. Це на 2,8% менше за такий самий період торік, про що стало відомо із даних Держстатистики. 17,8 тис. тонн свинини виробили у липні 2019-го, а це більше за липень 2018-го. Якщо порівнювати з цьогорічним червнем, то свинини в Україні виробили на 9,3% більше.

Оприлюднили статистику виробництва свіжої та охолодженої продукції, тобто тушки і напівтушки. Рахували без продукції з окупованого Криму та Севастополя, а також територій Донецької та Луганської областей. Виробництво свинини стає меншим і через епідемію АЧС в Україні. Політик Сергій Тригубенко стверджує, що хвороба офіційно зумовила знищення понад 32 тис. голів свиней торік.

"На цьому тлі рекордно виріс імпорт свинини в Україну з-за кордону. Торік ми збільшили показники імпорту вп'ятеро! І думаю, що це ще не межа. Щодо експорту, то через АЧС у цьому контексті ми фактично ізольовані. Торік Україна відправила в інші країни лише 1600 тонн свинини", - зазначив він. В Україні цьогоріч зафіксували вже 43 випадки АЧС.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия