Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Пенсії українців при Зеленському кардинально зміняться

Пенсії українців будуть прямо залежати від розміру оплати праці. Про це пише Соцпортал, посилаючись на фахівців ПФУ. Відзначається, що пенсія в Україні може бути призначена лише з легальних і офіційно задекларованих заробітків. У ПФУ підкреслили, що при новому ...

 
 
 

Пенсії українців будуть прямо залежати від розміру оплати праці. Про це пише Соцпортал, посилаючись на фахівців ПФУ.

Відзначається, що пенсія в Україні може бути призначена лише з легальних і офіційно задекларованих заробітків. У ПФУ підкреслили, що при новому президенті Володимирі Зеленском розмір пенсійної виплати розраховується по особливій формулі, яка має одразу кілька показників: тривалість страхового стажу людини; середній заробіток; розмір середньої зарплати за три роки в Україні.

Для отримання величини пенсійної виплати необхідно всі три показники перемножити, а також помножити на спеціальний коефіцієнт, який встановлює безпосередньо ПФУ. В якості прикладу: показник середньої зарплати на даний момент в країні (10 971 грн) потрібно помножити на 10 тис грн (або будь-який інший показник заробітної плати громадянина), на кількість років стажу та особливий коефіцієнт ПФУ: 10 971 грн * 1 тис грн * 35 років (стаж) * 1% =3494 грн.

«Вартість» одного року страхового стажу становить 1 відсоток середнього заробітку громадянина України, і тому розмір пенсії для людини з 30-річним стажем становить 30 відсотків його середнього заробітку. А з поточного року пенсійні виплати призначаються із застосуванням середньої зарплати за попередні три роки та вартості одного року страхового стажу в розмірі 1 відсотка заробітку.

У ПФУ нагадують, якщо роботодавець не працевлаштовує офіційно свого співробітника, виплачуючи йому зарплату в конверті, то він автоматично позбавляє його цілого ряду трудових прав. В такому разі українці втрачають права на основну і додаткову відпустки, на оплату лікарняного, отримання допомоги від нещасного випадку на виробництві, допомоги по безробіттю тощо

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: