Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Пенсіонерам збільшать субсидії

Пенсіонерам, старшим за 70, планують зменшити витрати на комунальні, відповідно збільшиться розмір субсидій. — Суть таких субсидій у тому, що літні люди сплачуватимуть невелику частину від суми за комунальні послуги. Більшу частину за них платитиме держава. Ми поки що ...

Пенсіонерам, старшим за 70, планують зменшити витрати на комунальні, відповідно збільшиться розмір субсидій.


— Суть таких субсидій у тому, що літні люди сплачуватимуть невелику частину від суми за комунальні послуги. Більшу частину за них платитиме держава. Ми поки що не можемо зробити комуналку безкоштовною, але значну частину покриватиме бюджет, — пояснює представник президента в Кабінеті Міністрів Андрій Герус, 37 років.

Команда президента ще не знає, як втілити цю ідею в життя, але переконані, що коштів на неї вистачить.

— Запровадження таких ­субсидій — це піар команди Зеленського. Їм потрібно щось ­робити, от вони й вирішили таким чином створювати видимість піклування про народ. По суті люди, старші за 70 років, і так не платять за комуналку, адже живуть бідно і є соціально незахищеними. Нинішні субсидії покривають витрати на комунальні, а доплати вже й зараз незначні, — вважає економіст Олександр Охріменко, 54 роки.

Він переконаний, що грошей на цей проект вистачить, бо це ті ж виплати на субсидії, які діють кілька років.

— Втрати бюджету від таких субсидій навряд чи збільшаться суттєво. Найкраще було б взагалі скасувати субсидії. Замість них можна запровадити адресну соціальну допомогу, як у всіх розвинутих країнах. Адже людям, старшим за 70, потрібні гроші не лише на комуналку, а й на ліки та харчі. Краще запровадити соціальну картку, куди пенсіонерам нараховуватимуть допомогу, — впевнений Олександр Охріменко.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: