Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

З серпня в Україні діють спецмита майже на всі товари з РФ

З 1 серпня спецмита будуть чинними на всю російську продукцію, крім товарів чутливого імпорту. "Мита запроваджені майже на всі російські товари. Винятком є товари чутливого імпорту, такі як вугілля, кокс, бензин, скраплений газ і фармацевтична ...

З 1 серпня спецмита будуть чинними на всю російську продукцію, крім товарів чутливого імпорту.


"Мита запроваджені майже на всі російські товари. Винятком є товари чутливого імпорту, такі як вугілля, кокс, бензин, скраплений газ і фармацевтична продукція. У липні запровадили спеціальні мита на дизельне паливо, що постачається трубопровідним транспортом, а також на низку видів скрапленого газу. Ці збори також стягуватимуться з 1 серпня і будуть підвищені з 1 жовтня", - каже міністр Степан Кубів. Повідомляє DW.COM.

Сплачені суми спецмита спрямовуватимуться до спецфонду державного бюджету і використовуватимуться для фінансування заходів імпортозаміщення. "Планується, що додаткові надходження від сплати цих спецмит до держбюджету у другому півріччі 2019-го становитимуть близько 3,7 мільярда гривень", - каже Степан Кубів. Росія не вважає такі дії ефективними. "Маю сумнів, що запровадження нових санкцій України завдасть серйозних економічних збитків", - заявив голова комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: