Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Від обідів до масажу: чим роботодавці заманюють працівників

При прийомі на роботу рекрутери звертають увагу на досвід роботи та особисті якості кандидата. Значення не має освіта. Хоча, ще 10 років тому людині без диплому нічого не світило, розповів Gazeta.ua hr-менеджер Михайло Притула....

При прийомі на роботу рекрутери звертають увагу на досвід роботи та особисті якості кандидата. Значення не має освіта. Хоча, ще 10 років тому людині без диплому нічого не світило, розповів Gazeta.ua hr-менеджер Михайло Притула.


"У резюме роботодавці шукають інформацію про досягнення працівників, а не їхні обов'язки на попередній роботі. Компаніям важливо, які курси чи тренінги ви пройшли, яку професійну літературу читаєте. Інколи роботодавець готовий оплатити навчання потенційного працівника. Таке практикують серед програмістів", - пояснює експерт.

Роботу українцям все частіше пропонують через групи у соціальних мережах. Сайти пошуку роботи втрачають популярність. "Часто роботодавці самі шукають резюме чи оголошення про пошук роботи українцями. Якщо звільнилися чи хочете знайти роботу, пишіть про це у соціальних мережах. Бувають випадки, коли навіть серед ваших знайомих є той, хто готовий запропонувати роботу", - каже Михайло Притула.

За його словами, українці все частіше шукають роботу за кордоном і не хочуть працювати вдома. Тому компанії вигадують нові способи, як утримати працівників.

"Безкоштовними обідами вже нікого не здивуєш. Кожен другий оплачує навчання персоналу чи гарантує медичне страхування. Роботодавці масово відмовляються від дрес-коду, переходять на гнучкий графік, пропонують безлімітні відпустки, закордонні конференції чи кредити на пільгових умовах. В офісі ставлять тенісний стіл, відкривають кабінети масажу", - пояснює hr-менеджер.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: