Завантаження ...

На чому економлять українці

90% українців заощаджують на відпочинку, одязі, взутті. На їжі економлять 50% опитаних, свідчать результати дослідження Research&Branding Group. Найменше українці заощаджують на освіті, зв'язку та транспорті. Третина респондентів зізналися...

90% українців заощаджують на відпочинку, одязі, взутті.


На їжі економлять 50% опитаних, свідчать результати дослідження Research&Branding Group. Найменше українці заощаджують на освіті, зв'язку та транспорті. Третина респондентів зізналися, що економлять на нерухомості, авто та побутовій техніці. Ті, кому грошей вистачає тільки на продукти, найменше витрачають на лікування.

Молодь в Україні переважно задовольняє рівень їхнього доходу. Літні люди вважають себе незабезпеченими. "Уперше за останні 5 років українці готові заощаджувати на відпочинку. Раніше приблизно половина громадян була налаштована менше витрачати на одяг, взуття та продукти. Крім того, цьогоріч українців мають позитивні очікування на найближчий рік", - каже аналітик компанії Олексій Ляшенко, пише НВ.

Україням властиво часто прибіднятися, вважає соціальний психолог Вадим Васютинський. "Українці часто економлять заради дітей чи онуків. Деякі ж просто отримують задоволення від того, що мають накопичені гроші. Жінки, на відміну від чоловіків, витрачають невеликі суми із зекономлених коштів", - пояснює психолог.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия