Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Зеленський розпорядився запровадити 4G по всій Україні

Президент України підписав указ про запровадження 4G по всій країні до кінця року. Таку новину повідомив під час брифінгу заступник керівника Офісу президента України Олексій Гончарук, передає РБК-Україна. "Указом президента сьогодні затверджений...

Президент України підписав указ про запровадження 4G по всій країні до кінця року.


Таку новину повідомив під час брифінгу заступник керівника Офісу президента України Олексій Гончарук, передає РБК-Україна. "Указом президента сьогодні затверджений план дій, як вже до кінця цього року зробити все необхідне для того, щоб у селах і маленьких містах і на дорогах став кращим мобільний інтернет", - сказав Гончарук.

Для того, щоб в Україні врегулювати усі процеси, необхідний стрімкий розвиток нових технологій "Конкретний план дій вже узгоджено з регулятором. Тобто що потрібно зробити для того, щоб до кінця року в маленьких населених пунктах і на дорогах він з'явився. Це ще не все, що ми можемо зробити. Попереду - складна розмова щодо 5G, але це перший крок", - додав він.

До 1 липня мобільні оператори повинні були врегулювати наявність 3G і 4G зв'язку у великих містах. "Майже в кожному обласному центрі ця технологія запроваджена та працює. Але для того, щоб поширити зв'язок 3 і 4G на міста з населенням понад 10 тисяч людей, потрібно ще декілька років. Що буде з селами і маленькими містами, населення яких менше 10 тисяч, що робити з дорогами, - відповіді на це питання не існує", - пояснив Гончарук.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: