Завантаження ...

Українцям пояснили, як самостійно розраховувати вартість комуналки

Споживачі можуть самостійно розрахувати вартість гарячої води та теплової енергії. На сайті Міністерства юстиції з'явився спеціальний калькулятор. Розрахувати вартість комунальних послуг стало можливо після того, як Кабінет міністрів 26...

Споживачі можуть самостійно розрахувати вартість гарячої води та теплової енергії. На сайті Міністерства юстиції з'явився спеціальний калькулятор.


Розрахувати вартість комунальних послуг стало можливо після того, як Кабінет міністрів 26 червня ухвалив граничні тарифи на тепло та гарячу воду, передає Сегодня. Щоб порахувати тариф, треба обрати необхідну послугу, ввести поточний тариф у гривнях і вказати опалювальну площу житла.

"Через непрозорість формування тарифів і корумпованість постачальників на місцях вартість опалення в різних областях України кардинально відрізняється. Це при тому, що вартість газу для всіх однакова. Наприклад, у Чернівцях вартість гігакалорії тепла становить 1200 гривень, тоді як у Чернігові, Рівному та Луганську - перевищує 1700 гривень", - пояснює міністр юстиції Павло Петренко.

За його словами, у середньому опалення і гаряча вода подешевшають на 14%. В окремих містах - на 40%. В Україні запровадили граничні ціни на опалення та гарячу воду для населення. Рішення прийняли 26 червня на засіданні уряду. Вартість 1 Гкал теплоенергії за наявності лічильника обмежили до 1,4 тис. грн. За його відсутності доведеться платити 35,21 грн за кв. м. Гаряча вода коштуватиме 83,66 грн/куб. за наявності рушникосушильників. Без них - 75,74 грн.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия