Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Коли зникнуть паперові 1 і 2 грн

В Україні протягом наступних 2-3 років із обігу зникнуть паперові банкноти номіналом 1 і 2 грн. За словами директора Департаменту грошового обігу НБУ Віктора Зайвенка, їх припинили друкувати торік. Зношені купюри поступово вилучають із обігу, передає Уніан....

В Україні протягом наступних 2-3 років із обігу зникнуть паперові банкноти номіналом 1 і 2 грн.


За словами директора Департаменту грошового обігу НБУ Віктора Зайвенка, їх припинили друкувати торік. Зношені купюри поступово вилучають із обігу, передає Уніан. "Ми фактично проводимо м'яку грошову "реформу". Ці банкноти продовжують перебувати в обігу, але прийде час, коли вони зникнуть природним шляхом", - наголосив він.

Торік 27 квітня в обігу з'явилися металеві гривні номіналом 1 і 2 грн. "Не тільки в Україні, але й у світі населення не любить розраховуватися монетами. Але поступово люди звикають", - пояснив Зайвенко.

В Україні цьогоріч з'явиться банкнота номіналом 1000 грн. В обіг її введуть із 25 жовтня. Крім того, з 1 жовтня 2019-го монети номіналом 1, 2 і 5 коп. перестануть бути платіжним засобом і їх повністю виведуть із обігу. Водночас обміняти дрібні монети українці зможуть протягом наступних 3-х років.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: