Завантаження ...

«Славутич – погляд у майбутнє»

У залі засідань виконавчого комітету Славутицької міської ради 23 квітня відбулася VIII науково-практична конференція учнів 8−11 класів «Славутич – погляд у майбутнє», присвячена Року дитини. У заході взяли участь 45 осіб. Ця науково-практична конференція стала доброю традицією в системі освіти міста, є щорічним підсумком...

 
У залі засідань виконавчого комітету Славутицької міської ради 23 квітня відбулася VIII науково-практична конференція учнів 8−11 класів «Славутич – погляд у майбутнє», присвячена Року дитини. 

У заході взяли участь 45 осіб. Ця науково-практична конференція стала доброю традицією в системі освіти міста, є щорічним підсумком наукової роботи учнів та їх керівників – досвідчених педагогів. На цьому заході традиційно відзначаються переможці та призери міського етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Приємно, що за період із 2012 по 2019 рік 139 учнів стали учасниками, 120 призерами та переможцями міського етапу конкурсу-захисту, 57 учнів – переможцями обласного етапу, 1 учень – переможцем республіканського етапу.

Цьогоріч одночасно працювали три секції. в яких доповідачами стали сім учнів закладів загальної середньої освіти міста. Доповідачі в секції «Екологія душі – екологія довкілля: проблеми та перспективи співіснування» у своїх виступах дали оцінку якості середовища міста за допомогою інструментальних та біоіндикаційних методів (Вікторія Лутченко), інформували про власні дослідження щодо застосування рослин з високою фітонцидною активністю для боротьби із забрудненням повітря в приміщеннях та в місті, для профілактики та лікування різноманітних захворювань, підвищення імунітету людини, збереження продуктів харчування (Поліна Делікатна).

Доповідачі в секції «Людина і суспільство: історичні аспекти та виклики сучасності» презентували роботи, присвячені різним аспектам історичного краєзнавства: національно-визвольної боротьбі в 1941−1943 роках, яку вела організація «Чернігівська Січ» (Катерина Федченко), особливостям повсякденного життя вчителя радянської школи 80-х років ХХ століття (Євгенія Судоргіна).

Доповідачі в секції «Славутич – місто, дружнє до дитини» презентували роботи, в яких досліджуються проблеми профілактики селенодефіциту з метою попередження виникнення та розвитку серцево-судинних та онкологічних захворювань (Катерина Карячка), зовнішнього озеленення закладів освіти для покращення санітарно-гігієнічних умов шкільного подвір’я, перетворення його на місце відпочинку, створення бази для гурткової роботи з біології та екології (Вікторія Нелюбіна), психології поетичної творчості, коли сама дослідниця шляхом самопізнання споглядає за процесом власного натхнення (Ірина Сіраш).

Оргкомітетом конференції підготовлено збірник тез науково-практичної конференції, в якому міститься програма роботи, умови участі, тези 10 досліджень, кожне з яких актуальне як для місцевої громади, так і для регіону в цілому.
Міський голова Юрій Фомічев та начальник управління освіти і науки, Наталія Швець нагородили учнів-переможців міського етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук у 2018/2019 навчальному році та їх наукових керівників. Доповідачі отримали сертифікати учасників конференції та подарунки на згадку про подію.

Щиро вдячні учням-учасникам конференції, їх батькам та педагогам-наставникам! Бажаємо нових звершень та успіхів у всіх починаннях!



Яна ІВАНОВА,
в.о. завідувача, методист Міського методичного 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия