Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Центр соціальних служб крізь рок

Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 16 березня виповнюється 25 років! У 1994 році за рішенням виконавчого комітету, з метою надання соціальних послуг молоді, було створено міський Центр соціальної служби для молоді. Спочатку Центр був структурним підрозділом відділу у справах сім’ї та молоді виконавчого комітету...

 

Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 16 березня виповнюється 25 років! У 1994 році за рішенням виконавчого комітету, з метою надання соціальних послуг молоді, було створено міський Центр соціальної служби для молоді.

Спочатку Центр був структурним підрозділом відділу у справах сім’ї та молоді виконавчого комітету Славутицької міської ради, а із жовтня 2002 року в Центрі створюється спеціалізована служба соціальної підтримки сім’ї «Родинний дім», основними завданнями якої став соціальний супровід неблагополучних і прийомних сімей, дитячого будинку сімейного типу. До співпраці залучалися педагоги, психологи, лікарі.

У лютому 2005 року міський центр соціальних служб для молоді перейменовано на Міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Розпочинається надання соціальних послуг сім’ям, дітям та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої підтримки.

З 1994 по 2012 рік вносилися зміни до Положення про Центр, різноманітними ставали й напрямки в роботі, категорії населення. Постійно велася тісна співпраця з підприємствами, установами організаціями міста. Для розв’язання актуальних соціальних проблем сім’ї, дітей та молоді створюється школа волонтерів, служба «Телефон довіри», консультативний пункт при жіночій консультації та консультативний пункт у міському підрозділі кримінально-виконавчої інспекції, а до роботи залучалися благодійні сім’ї, громадські організації, суб’єкти господарювання.


Також Центр здійснює і соціальний супровід сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах (в тому числі сімей, що постраждали від насильства), прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, дітей, які виховуються в сім’ях опікунів, піклувальників.

Ведеться соціальний патронаж молоді, яка відбувала покарання, здійснюється робота із соціальної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями, а також осіб із числа дітей, які виховувались в інтернатних закладах. З 2014 року надаються соціальні послуги учасникам АТО, їх сім’ям та внутрішньопереміщеним особам.

На постійній основі проводяться різні виховні заходи, акції, “круглі столи”, тренінги з питань профілактики соціального сирітства, соціально-небезпечних хвороб у дитячому та молодіжному середовищі, формування відповідального батьківства.

Вже традиційними стали міський конкурс для дітей та молоді з особливими потребами «Повір у себе», «День добра», «День дитини», весняне свято «Рідна матінко моя», «День батька», а також акції до Всесвітнього дня захисту дітей, профілактична акція До Всесвітнього дня без тютюну «НІ палінню», та боротьби зі СНІД «Скажи СНІДУ − НІ!», святкові різдвяні вітання дітей із сімей, які перебували в складних життєвих обставинах, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, благодійний обід із нагоди Дня Святого Миколая, організований Свято-Іллінською парафією, та інші.

У рамках проекту Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) «Здорові міста» ведеться робота з формування здорового способу життя.

З 1994 р. по теперішній час керівництво Центром здійснювали директори:
1994−1995 − Івахненко Олена Михайлівна;
1995−2000 − Нікітенко Лариса Михайлівна;
2002−2013 − Сердюк Ніна Петрівна;
І
з 2013-го й по теперішній час − Божок Алла Іванівна.

У 2016 році Центр стає Комунальним закладом «Славутицький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді». За час роботи 1025 сімей, що потрапили в складні життєві обставини, перебували на обліку Центру, а під соціальним супроводом знаходились 305 сімей.

На сьогодні з відкритим серцем і доброю душею у відділі соціальної роботи Центру працює 6 фахівців із соціальної роботи: Ірина Алімпієва, Ірина Козинець, Наталія Кравець, Людмила Лутченко, Ганна Ситенок, Лілія Удовенко, очолює відділ Любов Житник.

Працівники Центру зичать славутичанам бути здоровими, соціально захищеними. У свою чергу вони завжди готові прийти на допомогу, щоби вислухати, підтримати й допомогти.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: