Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

ШЕВЧЕНКІВСЬКІ ДНІ В БІБЛІОТЕЦІ

«Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь столітті, І голос твій нам душі окриля...» Є в українській літературі особистості, що увібрали в себе живу душу народу, стали часткою його життя. Таким для нас, українців, є Тарас Шевченко, чия поезія викликає в людях почуття гордості й захоплення красою, силою і народною мудрістю. Цими днями минає...

 

«Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття
І голос твій нам душі окриля...»


Є в українській літературі особистості, що увібрали в себе живу душу народу, стали часткою його життя. Таким для нас, українців, є Тарас Шевченко, чия поезія викликає в людях почуття гордості й захоплення красою, силою і народною мудрістю. Цими днями минає 205-та річниця від дня народження Т. Г. Шевченка – славного сина українського народу. Його твори допомагають осмислити минуле та зазирнути в майбутнє, відкрити для себе нове в мудрих рядках його творчості.

У Бібліотечно-інформаційному центрі для дітей та юнацтва відбулося відкриття книжкової виставки «Шевченкове слово в віках не старіє». Читачі мають нагоду познайомитися з художніми творами великого Кобзаря, матеріалами про його життєвий та творчий шлях, експозицією малюнків Тараса Шевченка.

Емоційно пройшли голосні читання − поетичні перлини під назвою «Хто Шевченка прочитав, той багатий серцем став».

Все йде, все минає… та залишається пам’ять, добра слава про людину, ім’я якої з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує все людство.

Наталія КОЗЛЕНКО

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: