Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Покращення якості надання адміністративних послуг для славутичан за Програмою «U-LEAD з Європою»

У Києві 5 березня відбулась конференція «Початок нового партнерства: перші результати та церемонія підписання Меморандумів», під час якої 122 громади з 24-х областей України підписали Меморандуми про початок роботи з виконавцями Фази впровадження Програми «U-LEAD з Європою» в частині створення та модернізації Центрів надання адмінпослуг...

 
 

У Києві 5 березня відбулась конференція «Початок нового партнерства: перші результати та церемонія підписання Меморандумів», під час якої 122 громади з 24-х областей України підписали Меморандуми про початок роботи з виконавцями Фази впровадження Програми «U-LEAD з Європою» в частині створення та модернізації Центрів надання адмінпослуг (ЦНАП) – компаніями NIRAS Sweden AB та SKL International.

Серед підписантів цього меморандуму − і наш Славутич. У церемонії підписання взяв участь міський голова Юрій Фомічев. Нагадуємо, що робота міської влади за Програмою U-LEAD розпочалася минулого року. Відповідно до Меморандуму, цьогоріч ЦНАП нашого міста отримає 6 нових робочих місць (комп’ютери, багатофункціональні пристрої, меблі), програмне забезпечення та навчання персоналу. У свою чергу адміністрація Славутича взяла на себе зобов’язання забезпечити доступність маломобільних груп населення до Центру та створити умови для їх перебування в приміщенні.

Надання адміністративних послуг є надзвичайно важливим критерієм розвитку місцевого самоврядування. Доступність та якість адміністративних послуг у громадах – один із ключових факторів успіху та спроможності місцевих органів влади.

Мартін Хагстрьом, посол Швеції в Україні, під час вітального слова до учасників наголосив: «Я пишаюся тим, що Швеція є частиною цієї діяльності. Як одна з найбільш децентралізованих країн світу з усталеною традицією сильних і незалежних муніципалітетів, ми раді поділитися своїм досвідом і побачити розвиток сильних і впевнених громад в Україні».

«Я хочу подякувати всім, хто долучився до такого масштабного проекту та допомагає нам впевнено йти до мети: перш за все, нашим партнерам – громадам та малим містам України, а також представникам уряду, обласних і районних державних адміністрацій, міжнародним партнерам, представникам профільних асоціацій та громадських організацій.

Разом ми обов’язково зробимо надання державних послуг для мешканців громад доступним, комфортним та якісним», – підсумувала Сусанна Делланс, керівник напряму з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою».

У конференції «Початок нового партнерства: перші результати та церемонія підписання Меморандумів» взяли участь більше 400 представників громад, обласних державних адміністрацій, профільних та галузевих асоціацій тощо.

Під час заходу, крім церемонії підписання Меморандумів та презентацій перших результатів і механізмів надання допомоги, відбулися обговорення ключових викликів у створенні належних ЦНАПів у громадах, як то: кадровий голод, надходження від адмінпослуг в місцеві бюджети.
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: