Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Французька система поводження з високоактивними РАВ

Українські експерти ознайомилися з французькою системою поводження з високоактивними РАВ. Експерти ДАЗВ та Державної корпорації «УкрДО «Радон» здійснили технічний візит для вивчення питань безпечного зберігання високоактивних радіоактивних відходів, утворених після переробки відпрацьованого ядерного палива...

 
Українські експерти ознайомилися з французькою системою поводження з високоактивними РАВ

Експерти ДАЗВ та Державної корпорації «УкрДО «Радон» здійснили технічний візит для вивчення питань безпечного зберігання високоактивних радіоактивних відходів, утворених після переробки відпрацьованого ядерного палива (ВЯП), у Франції. Під час візиту вони ознайомилися з процесом переробки ВЯП у Франції, системою поводження з рідкими радіоактивними відходами (РАВ) та сховищами для тимчасового зберігання осклованих РАВ, утворених після переробки ВЯП.

За словами представників ДАЗВ, для обрання оптимального шляху створення сховища для довгострокового зберігання високоактивних осклованих РАВ необхідно ознайомитися з міжнародним досвідом у цій сфері, вивчити світові тенденції та максимально імплементувати їх в український проект. Зараз це питання для нас особливо важливе, адже вже зовсім скоро до України з Російської Федерації почнуть повертатися РАВ, утворені під час переробки ВЯП українських АЕС, тому ми маємо бути готові прийняти ці відходи.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: