Завантаження ...

Співчування та допомога у складний час для України

У цей складний для України час, коли вирішується доля цілісності нашої держави, cлавутичани фінансово та матеріально допомагають військовослужбовцям, які беруть участь в антитерористичній операції, їх сім’ям, жителям звільнених від терористів населених пунктів cходу.

 
У цей складний для України час, коли вирішується доля цілісності нашої держави, cлавутичани фінансово та матеріально допомагають військовослужбовцям, які беруть участь в антитерористичній операції, їх сім’ям, жителям звільнених від терористів населених пунктів cходу. Під час проведення доброчинної акції з гуманітарної допомоги (26, 27 і 29 липня), яка проводилась за участі міського товариства Червоного Хреста, славутичани зібрали 3,2 тонни продуктів та предметів першої необхідності – різні крупи, цукор, мінеральну воду, консерви, овочі, тушкованку, чай, цукерки, олію, туалетне та господарське мило, домашні консервовані продукти тощо. Доставку вантажу до м. Бориспіль забезпечило ТОВ «Промкомплект» (керівник – В. В. Карцев).

За червень–липень колективами підприємств, організацій, установ міста, окремими громадянами зібрано 88 779 гривень, із них:
34 135 грн зібрав колектив ВП «Атомремонтсервіс»: придбано 8 кевларових шоломів на суму 20 000 грн. Крім цих коштів, колектив придбав для потреб спеціалізованої в/ч 3041 метеостанцію, гарнітури для радіостанцій, розвантажувальні жилети та іншу екіпіровку;
29 815 грн + 200 дол. США – колектив ДСП ЧАЕС (ГУП ПОМ, профспілкова організація, інши підрозділи): придбана військова форма, берці, куртки, спальні мішки та інша військова амуніція на суму 19 253 грн + 1 700 грн для дітей тимчасових переселенців;
2 050 грн – адресна допомога від славутицьких родин для дітей: придбано взуття, одяг, направлено на лікування;
10 581 грн – зібрані громадою під час проведення акції 26, 27 і 29 липня 2014
р.;
7 198 грн – внесок із фонду депутатів міської ради та окремих славутицьких
сімей: використано на придбання ліків та пального для доставки вантажу в зону
АТО – 1775 грн;
5 000 грн – зібрано працівниками транспортного цеху ДП УЗФО ЧАЕС. Крім
цього, це підприємство передало 4 600 грн Міністерству оборони України та
5 000 грн – для потреб спеціалізованої військової частини № 3041.

На 5 серпня 2014 р. із всіх зібраних коштів було витрачено 44 778 грн, залишок складає 44 001 грн + $210. Ці кошти акумулюються на придбання шоломів та інших вкрай необхідних засобів захисту мобілізованих славутичан.

Підприємці міста А. А. Гавриленко, М. І. Радченко, Ю. В. Репех, В. Г. Хусалімов придбали вісім кевларових шоломів та постійно надають допомогу в придбанні бронежилетів, військового одягу, взуття. Активну допомогу надають магазини «Айнур», «Русь», приватні підприємці, що здійснюють свою діяльність на міському ринку, МСЧ–5. Народний депутат України Я. М. Москаленко передав для учасників АТО 40 бронежилетів «Корсар–4». Транспортні послуги під час проведення благодійної акції надав керівник Автомайдану О. О. Копич, перевезення дітей переселенців та дітей із родин мобілізованих славутичан на оздоровлення до м. Короп здійснив В. І. Заблоцький. Постійний контроль за витраченими коштами здійснює міський штаб. На щоденних засіданнях розглядаються нагальні проблемні питання і колегіально приймаються рішення щодо вирішення першочергових потреб. Всі рішення фіксуються протоколами засідань.

У рамках реалізації міської програми «Турбота» надано матеріальну допомогу 59 сім’ям на загальну суму 89 490 грн:
– 28-ти сім’ям мобілізованих славутичан виділено 45 150 грн;
– 31-й сім’ї тимчасово прибулих до м. Славутич з АР Крим, Донецької та Луганської областей – на суму 44 340 грн.

Військова амуніція та продукти харчування для потреб мобілізованих славутичан направляються в зону дії АТО через волонтерів та міський військкомат.

Пункти прийому гуманітарної допомоги знаходяться в школах міста та в міському товаристві Червоного Хреста.
Щира подяка всім небайдужим людям, які відгукуються на заклик про допомогу і роблять свій посильний внесок у справу збереження миру та спокою на нашій землі!

Людмила Любива






Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия