Завантаження ...

Всеукраїнський профілактичний рейд “Урок” з метою запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності

З 20 серпня 2018 року розпочався перший етап Всеукраїнського профілактичного рейду “Урок” з метою запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, виявлення дітей, які не приступили до занять 1 вересня, а також виявлення дітей, які потребують особливої уваги, захист прав дітей...


З 20 серпня 2018 року розпочався перший етап Всеукраїнського профілактичного рейду “Урок” з метою запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, виявлення дітей, які не приступили до занять 1 вересня, а також виявлення дітей, які потребують особливої уваги, захист прав дітей, профілактичні бесіди з учнями, які без поважних причин пропускають заняття.

У разі виявлення дитини, яка не приступила до навчання, суб’єкти соціальної роботи з’ясовують причину відсутності дитини на заняттях, здійснюються заходи по залученню неповнолітнього до навчання, в рамках своєї компетенції проводять профілактичну роботу з батьками щодо належного виконання батьківських обов’язків, а саме обов’язковістю здобуття дитиною повної загальної середньої освіти.

Якщо надалі батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків вирішується питання щодо притягнення до адміністративної відповідальності відповідно до ст. 184 КУпАП.

Одночасно з дітьми, що схильні до бродяжництва, які систематично пропускають уроки без поважних причин, перебувають на обліку у ССДС проводиться відповідна профілактична робота з метою запобігання вчинення ними правопорушень та недопущення негативних проявів поведінки, пропусків занять без поважних причин.

Служба у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Славутицької міської ради
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия