Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Приготуйтесь до «Чорнобилінгу»!

Фестиваль відбудеться в Києві, однак дитяча програма пройде в Славутичі. Навіть через 32 роки після страшної катастрофи Чорнобиль щороку приймає тисячі туристів. Незважаючи на те, що Чорнобиль є місцем трагедії, він захоплює собою тисячі фанатів з усього світу. Саме так і виник фестиваль «ЧОРНОБИЛІНГ».

Фестиваль відбудеться в Києві, однак дитяча програма пройде в Славутичі 
Навіть через 32 роки після страшної катастрофи Чорнобиль щороку приймає тисячі туристів. Незважаючи на те, що Чорнобиль є місцем трагедії, він захоплює собою тисячі фанатів з усього світу. Саме так і виник фестиваль «ЧОРНОБИЛІНГ».

Він об’єднує мандрівників, авантюристів, фанатів урбексу, мистецтва та фотографії, любителів постапокаліптичного світу та гео-кешингу в самому серці найвідомішого місця України – Чорнобиля та в Києві.

«Основною ідеєю фестивалю було об’єднання людей – місцевих та іноземців, тих, хто відвідує Чорнобиль або там працює, навколо місця, яке змінило історію людства. І ось через рік ми й далі переслідуємо початкову мету», − говорить Домінік Орфанус, ідеолог фестивалю «Чорнобилінг», додаючи: «З міркувань безпеки та з точки зору закону, ми не можемо проводити концерти, мистецькі та розважальні заходи саме у Чорнобильській зоні. Тому основна сцена, з її міжнародною атмосферою, розміщуватиметься в Києві. Ми поєднали наші зусилля із зірковою командою та однодумцями з постапокаліптичного фестивалю THE PIT. Ми додали до фестивалю підземну локацію, розміщену в Києві, та внесли величезні зміни до нашої програми й турів, щоб зробити їх ще більш цікавими та захоплюючими».

Вдалий мікс цікавих семінарів, різноманітних заходів та розваг. На другий рік проведення фестивалю, який поєднує тематику постапокаліпсису, урбексу, вуличного мистецтва та гео-кешингу, декілька відомих художників та експертів вже підтвердили свою участь у ньому. Так, наприклад, ви можете очікувати на зустріч з Олександром Купним, дослідником та дозиметристом 4-го енергоблоку, який протягом своєї лекції та спеціального туру до Чорнобиля покаже неопубліковані фото та відео із Зони. Його підтримуватиме Твертко Вуйїті, журналіст, який висвітлював декілька збройних конфліктів та написав книгу про Чорнобиль «Я бачив пекло». Олександр Єсаулов, колишній заступник міського голови м. Прип’ять, також проведе семінар та спеціальний тур до Чорнобиля.

Арт-секцію буде представлено одним із найпопулярніших у світі сучасних вуличних художників Bifido з Італії, разом з його творчою компаньйонкою Julieta XLF (Іспанія). Вони принесуть барвисту красу свого мистецтва безпосередньо робітникам станції та таке необхідне нове життя до стін Чорнобильської АЕС, прямісінько до серця Зони відчуження. Багато людей із Славутича використовують залізничну станцію Семиходи, щоби щодня діставатись на роботу у виведену з експлуатації АЕС ім. В. І. Леніна, і цей новий надихаючий витвір мистецтва розповість історію людей Зони та надасть надію на майбутнє.
Благодійний фестиваль «Чорнобилінг» прийматиме більше 15 українських рок-, метал-, електронік-гуртів, а також відомий словацький інді-гурт Billy Barman. У фестивалі братиме участь навіть рок-гурт прямісінько із Чорнобиля (членами гурту є провідники по Чорнобилю). Вечірня програма фестивалю, окрім музичної частини, включатиме кінопокази Чорнобиля, нічний тур музеєм Чорнобиля, а також світлове та фаєр-шоу.

Chernobylite – нова гра, яку буде представлено на фестивалі. Програму семінарів та турів Чорнобилем прикрасить польський розробник Farm 51, який показуватиме прогрес свого Чорнобильського проекту. Це буде особливо цікаво особам, які не мають змоги відвідати Чорнобиль, наприклад, неповнолітнім. Крім того, обмежена кількість ентузіастів зможе потрапити до Чорнобиля разом із Войцехом Паздуром, директором Farm 51, який покаже усі місця, які використовуватимуться і їх новій грі з виживання − Chernobylite.
Основна програма фестивалю − в Києві, особливі денні тури до Чорнобиля. Основна частина фестивалю відбуватиметься у Виставковому центрі ВДНГ у Києві, де ви також матимете змогу відвідати підземну постапокаліптичну локацію – THE PIT. Окрім цього незвичного підземного місця з його анти-казино, танцпідлогою та храмом, відвідувачі зможуть прийняти участь у різних конкурсах, постріляти в тирі, розважитись на атракціонах, взяти участь у гео-кешингу чи спробувати екстремальні види спорту.

Всередині павільйону на відвідувачів очікуватиме велика сцена, де виступатимуть різні гурти протягом усього дня. Будуть присутні окремі локації, відведені під лекторії, зони чіл-ауту, кінотеатр тощо. «Уся програма фестивалю буде просякнута духом постапокаліпсису», − натхненно говорить Євген Синенко, один з організаторів фестивалю.
«Особисто ми вважаємо, що “родзинкою” фестивалю є спеціальні одноденні VIP-тури до Чорнобиля, які ніколи більше не повторяться. Їх проводитимуть спеціальні гіди-провідники, такі як Олександр Купний, Твертко Вуйїті та багато інших», − пояснює один з організаторів Мартін Дубен. Метою цих поїздок є показати Чорнобиль таким, яким його ще не показували. У рамках фестивалю, окрім турів до Чорнобиля, також будуть проводитися тури навколо Києва – до підземної системи Києва чи до ядерного сховища у Первомайску. Поціновувачі радянських військових технологій зможуть відвідати тир Калашникова або танковий полігон, та навіть проїхатись на танку.

Благодійна мета фестивалю – кожен може допомогти. Ідея фестивалю є набагато глибшою, ніж просто об’єднання ентузіастів. Організатори передадуть усі кошти, вилучені протягом фестивалю, до “чорнобильських бабусь”, літнім людям, поселенцям, які, незважаючи на застереження та рекомендації, вирішили не покидати своїх домівок. На сьогоднішній день у Чорнобильській зоні проживає 140 людей. Вилучені кошти буде направлено на ремонт їхніх осель, які частіше всього знаходяться в жахливому стані. Однак ви також можете простягнути руку допомоги – у понеділок, на наступний день після завершення фестивалю, відвідувачі зможуть приєднатися до благодійного туру в Чорнобиль для безпосередньої допомоги літнім людям. Частину коштів буде направлено на організацію дитячої програми в Славутичі, місті, збудованому для переселенців з Чорнобиля, для створення свята дітям в їх перший шкільний день. Детальніше про дитячу програму ви дізнаєтеся незабаром на усіх славутицьких інформаційних ресурсах.

Коли ж відбуватимуться усі ці події? Не хвилюйтесь, ви не проґавите свій улюблений фестиваль Чорнобилінг−2018, оскільки він відбуватиметься наприкінці літа, на стикові серпня та вересня.

Дізнатися більш детальну інформацію чи замовити квитки ви можете на сайті www.chernobyling.com
Інформація для славутичан: вхід на всі події фестивалю буде для вас безкоштовним за умови пред’явлення організаторам паспорту зі славутицькою реєстрацією.

За більш детальною інформацією, будь-ласка, звертайтесь за адресою:
press@chernobyling.com

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: