Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Організація оповіщення населення в разі загрози або виникненні надзвичайних ситуацій та введенні особливого періоду

Кожний громадянин України повинен знати сигнали оповіщення цивільної оборони та уміти правильно діяти за ними в умовах загрози та виникнення НС. Дисципліна й організованість, суворе виконання без поспіху рекомендацій управління (відділу) з питань НС буде сприяти збереженню здоров'я ...

У разі загрози хімічного зара¬ження звучить оповіщення: «Увага! Говорить Головне управління (управління, відділ) з питань надзвичайних ситуацій (НС) облдержадміністрації (міськвиконкому, райдержадміністрації). Громадяни! Виникла безпосередня загроза хімічного зараження. Одягніть протигази, сховайте дітей у дитячих захисних камерах. Для захисту поверхні тіла використовуйте спеціальний одяг, комбінезони та чоботи. При собі майте плівкові (полімерні) накидки, куртки або плащі. Перевірте герметизацію житло¬вих приміщень, стан вікон та дверей. Загерметизуйте продукти харчування і запасіться водою. Укрийте сільськогоспо¬дарських тварин і корми. Допоможіть хво¬рим та людям похилого віку. Сповістить сусідів про одержану інформацію. Відклю¬чіть електронагрівальні прилади. Надалі дійте відповідно до вказівок Головного управління (управління, відділу) з питань НС облдержадміністрації (міськвиконкому, райдержадміністрації)!»

1. Враховуючи важливість проблеми своєчасного оповіщення та інформування населення про виникнення або загрозу виникнення небезпеки, органи виконавчої влади і місцевого самоврядування, орга¬ни управління ДСНС на всіх рівнях мають вживати заходів щодо створення (модернізації) систем оповіщення з використанням сучасних технічних засобів, які забезпечують найбільш повне оповіщення населення, та утримання цих систем у постійній готовності до використання.

2. Кожний громадянин України повинен знати сигнали оповіщення цивільної оборони та уміти правильно діяти за ними в умовах загрози та виникнення НС.

3. Дисципліна й організованість, суворе виконання без поспіху рекомендацій управління (відділу) з питань НС буде сприяти збереженню здоров'я і життя, а також зменшенню матеріальних втрат.


63-я ДПРЧ (м. Славутич)
ГУ ДСНС України в Київській області
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: