Завантаження ...

Цінності та свідомий вибір молоді

Молодість – неповторна і відповідальна пора в житті кожної людини, пора становлення власного світогляду та самоствердження. День молоді – свято в Україні відзначають щорічно в останню неділю червня. На центральній площі міста було проведено акцію «Славутич.

Молодість – неповторна і відповідальна пора в житті кожної людини, пора становлення власного світогляду та самоствердження. День молоді – свято в Україні відзначають щорічно в останню неділю червня. 

На передодні свята, 23–го червня, до привітання молоді долучилися працівники Славутицького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. На центральній площі міста було проведено акцію «Славутич.

Молодість. Майбутнє!», під час якої молодим громадянам, було вручено мотивуючі побажання, а також працівниками Центру, було проведено соціологічне опитування осіб молодіжного віку (18-35 років), метою якого було визначити їх основні життєві цінності та пріоритети.

Участь в опитуванні прийняли 73 молоді особи (41 жінка та 32 чоловіки).
За результатами анкетування було визначено основні життєві цінності сучасної молоді:
- на першому місці, як для чоловіків так і для жінок, у відповідях респондентів вказано «сім’я»;
- друге місце посідає «здоров’я»;
- на третьому – для жінок переважає «почуття щастя та кохання» (70 % опитуваних), у чоловіків, згідно наданих варіантів – «інтимні стосунки» (74 %).

Стосовно запитання про бажану кількість дітей, варто зазначити, більшість молодих людей дали відповідь – «2-є і більше», безумовно це гарний показник того, що сім’я, родина є пріоритетом для славутицької молоді.

А от щодо місця проживання у майбутньому, опитувані зазначили: «в Україні» – 54 особи, закордоном – 19 осіб.
Підводячи підсумки, варто врахувати те, що сучасне молоде покоління значно відрізняється від попередніх за стилем життя, власним баченням свого майбутнього, громадянською позицією та участю у суспільному житті, але усіх їх об’єднує почуття приналежності до сім’ї, кохання та жага до досягнення успіхів.

Бажаємо славутицькій молоді й тим, хто вже має за плечима певний життєвий досвід, підкорення нових вершин, рухатися тільки вперед, хай збудуться всі сподівання!
Дякуємо молоді за участь у опитуванні!

Славутицький міський центр соціальних служб
для сім’ї, дітей та молоді
т: 3-01-80; 2-11-15
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия