Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Співпраця з японськими колегами

21 червня місто Славутич відвідала делегація Токійської електроенергетичної компанії (TEPCO), оператора атомної електростанції Фукусіми, у складі якої представники вищого представництва Комітету з моніторингу ядерних реформ TEPCO. До речі, Комітет створений світовими та національними...

 

21 червня місто Славутич відвідала делегація Токійської електроенергетичної компанії (TEPCO), оператора атомної електростанції Фукусіми, у складі якої представники вищого представництва Комітету з моніторингу ядерних реформ TEPCO.

До речі, Комітет створений світовими та національними експертами після аварії на АЕС Фукусіми у якості консультативного органу ради директорів ТЕРСО, що контролює та консультує діяльність компанії з метою досягнення «Безпечного мислення», «Технологій» та «Соціального спілкування».

У залі засідань Славутицької міської ради делегація з Японії зустрілася із міським головою. Про історію Славутича, його економічний розвиток, соціальну інфраструктуру, перспективи розвитку громади у своїй презентації розповів Юрій Фомічев. Міська влада зацікавлена у співпраці із японськими колегами у питанні одного із основних пріоритетів міста – розвитку освіти і науки, у тому числі вищої освіти. Створення наукового кластеру дасть можливість взаємовигідної співпраці. Перспективним є і українсько-японський науково-технічний проект SATREPS. У результаті спільних наукових досліджень, сторони отримають можливість використати отриманий досвід у подоланні наслідків радіоактивного забруднення.

Гості міста повідомили, що зацікавлені у співпраці із Славутичем, особливо корисний наш досвід роботи із постраждалими внаслідок Чорнобильської катастрофи та розв’язанням проблем психологічного і соціального характеру, що виникли внаслідок радіоактивного забруднення території.

Відвідавши 20-21 червня Чорнобильську АЕС, вони були вражені об’ємами робіт, що виконані на промисловому майданчику станції. Славутич справив приємне враження кількістю позитивної молоді. «І не дивлячись, що ми географічно знаходимося у різних куточках світу, але ми як рідні, що мають так багато спільного» – підсумували представники японської делегації.

У цей день делегація компанії TEPCO відвідала Чорнобильський центр, виставку Okiagari Koboshi у Дитячій школі мистецтв, краєзнавчий музей, ліцей, УПК, а також зустрілися із студентами Славутицької філії НТУ України «Київський політехнічний інститут».

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: