Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Відповідь жителям міста Славутич щодо звернень стосовно ДП «ПРП «АТАСС»

До Міжрегіонального управління Укртрансбезпеки (далі – Управління Укртрансбезпеки, Управління) як організатора перевезень за маршрутом Славутич – Київ та Київ – Славутич неодноразово направлялись звернення з вимогою про вжиття заходів реагування до перевізника...

Шановні славутичани! 

Питання якості обслуговування пасажирів ДП «ПРП «АТАСС» перебуває на постійному контролі виконавчого комітету Славутицької міської ради.


До Міжрегіонального управління Укртрансбезпеки (далі – Управління Укртрансбезпеки, Управління) як організатора перевезень за маршрутом Славутич – Київ та Київ – Славутич неодноразово направлялись звернення з вимогою про вжиття заходів реагування до перевізника (лише в цьому році – тричі: №01-13/118від 18.01.2018, №01-13/303 від 13.02.2018 та №01-13/793 від 19.04.2018).

Від Управління Укртрансбезпеки отримано відповідь (лист №392/17/03-18 від 18.04.2018) про те, що в ході рейдової перевірки, проведеної інспекторами Управління, виявлені порушення законодавства з боку ДП «ПРП «АТАСС», відповідно до перевізника будуть застосовані заходи впливу та проведена профілактична бесіда щодо забезпечення належного рівня надання послуг із перевезення пасажирів.

3 травня 2018 р. на сесію Славутицької міської ради був запрошений директор ДП «ПРП «АТАСС» В. В. Ареф'єв, який повідомив депутатів міської ради про те, що з метою покращення безпеки та якості пасажирських перевезень з водіями автобусів проведена відповідна роз’яснювальна робота. Підприємством будуть вжиті заходи щодо оновлення парку автотранспортних засобів до осені 2018 року. Також ведуться перемовини з дирекцією автостанції «Дарниця» щодо надання ДП «ПРП «АТАСС» послуг, пов’язаних із відправленням та прибуттям автобусів згідно з розкладом руху.

Славутицькою міською радою прийнято протокольне рішення про заслуховування інформації директора ДП «ПРП «АТАСС» щодо результатів виконання заходів у вересні 2018 року.
Постановою Кабінету Міністрів України №180 «Про внесення змін до «Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування» від 07.02.2018 передбачено зміни, які стосуються «Порядку проведення конкурсу на регулярних автобусних маршрутах» та «Правил надання послуг на автомобільному транспорті», зокрема – запровадження конкурсу на міжобласні автобусні маршрути за заявницьким принципом.

Організатором перевезень на міжобласних маршрутах тепер буде Міністерство інфраструктури, а виконавцем перевезень на маршруті може бути визначено не один, а декілька перевізників, які відповідатимуть умовам конкурсу. Сподіваємось, що зазначені зміни урегулюють питання міжобласних перевезень за маршрутами Славутич – Київ, Славутич – Чернігів та сприятимуть підвищенню якості пасажирських перевезень, забезпечать комфортність і їх безпечність.

Відділ розвитку підприємництва,
залучення інвестицій та регуляторної політики
управління економіки та соціального розвитку міста
виконкому Славутицької міської ради Київської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: