Завантаження ...

Славутич ділиться досвідом з партнерами

16 травня у місті Славутичі Асоціацією міст України спільно з Норвезькою асоціацією місцевих та регіональних влад, в рамках проекту «Партисипативна демократія та обґрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні», проведено підсумкове засідання робочих груп представників ...



16 травня у місті Славутичі Асоціацією міст України спільно з Норвезькою асоціацією місцевих та регіональних влад, в рамках проекту «Партисипативна демократія та обґрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні», проведено підсумкове засідання робочих груп представників органів місцевого самоврядування України.


33 учасники зустрічі з Чугуєва, Вознесенська, Миргорода, Кам’янець-Подільського, Ніжина, Чернігова, Білої Церкви, Яремче, Сторожинця, Прилук, Ладижина вивчали досягнення Славутича.

З презентацію досвіду виконавчого комітету Славутицької міської ради щодо реалізації проектів у сфері місцевого економічного розвитку виступив перший заступник міського голови Віктор Шевченко. Напрацюваннями Славутича у питаннях енергозбереження поділився заступник міського голови Михайло Шинкаренко. Про діяльність Комунального підприємства "Агентство регіонального розвитку" Славутицької міської ради. розповіла директор Арина Старовойтова, про проекти Фонду підтримки підприємництва доповідала директор Анна Лазебна

Найбільшу зацікавленість представників місцевих влад України викликали успішні досвіди реалізації: грантового проекту Європейського Союзу «Пілотний проект з реалізації Плану дій сталого енергетичного розвитку м. Славутич до 2020 року – здійснення термомодернізації 2-х муніципальних об’єктів бюджетної сфери» (термомодернізація Дитячого садочка №1 та Школи №2), грантового проекту ЄС «План місцевого економічного розвитку: Славутич – драйвер росту відкритої та вільної економіки регіону» та впровадження бренду «Славутич – місто нових ідей».

Гості міста у цей день оглянули ЗОШ № 2, котельню ТОВ «Екоенергогенерація», ДНЗ «Калинка», ЗОШ № 4 та краєзнавчий музей міста.

Представники місцевих влад, в свою чергу, подякували славутичанам за змістовний та корисний захід та отриманий досвід у сфері місцевого економічного розвитку та енергозбереження і запевнили, що їхні громади не зупиняються на досягнутому і готові працювати далі. Без заперечень, отриманий досвід потребує осмислення і дає поштовх до розвитку українських міст.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия