Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Фестиваль кіно та урбаністики "86" оголосив переможців

Фестиваль кіно та урбаністики "86: Щось невловиме" завершився у місті Славутич. На церемонії закриття 13 травня журі конкурсів "Пальма Півночі" та MyStreetFilmsUkraine оголосило переможців. Про це повідомила Славутицька міська рада.

                         

Фестиваль кіно та урбаністики "86: Щось невловиме" завершився у місті Славутич. На церемонії закриття 13 травня журі конкурсів "Пальма Півночі" та MyStreetFilmsUkraine оголосило переможців. Про це повідомила Славутицька міська рада.

"Гран-прі "Пальми Півночі" і приз у розмірі $1000, а також Приз глядацьких симпатій отримала стрічка "Чарівна таблетка" Олександра Зубовленка. Найкращим українським фільмом став "Зв'язок" Жанни Озірної. У конкурсі змагалися 12 картин - 5 українських і 7 зарубіжних, створених авторами з країн, що брали участь у будівництві Славутича", - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, у конкурсі MyStreetFilmsUkraine переміг фільм "Діорама" Зої Лактіонової і Тетяни Корнеєвої. Він також отримує приз $1000. Журі відзначило Спеціальною згадкою стрічку "Гирі мої Гирі" Євгена Нікіфорова. Фаворитом глядачів стала картина Лізи Герман "Порцеляна". У конкурсі взяли участь 9 робіт, створених молодими режисерами у співпраці з професійними тьюторами.

13 травня, в останній день фестивалю, на сцені Кіноконцертного комплексу ведучі Маргарита Кулічова та Юрій Марченко писали разом з глядачами та організаторами сценарій закриття «86». Після оголошення фундаторів, організаційних і інформаційних партнерів, основних подій Міжнародного фестивалю кіно та урбаністики, привітання волонтерам Славутича, яких зареєструвалося 86, всі очікували інформацію про переможців конкурсів.

Фестиваль "86" з 9 по 13 травня прийняв понад 3 тисячі глядачів. На трьох майданчиках показали 17 повнометражних і 22 короткометражних фільми.

Учасники урбаністичної резиденції представили 8 проектів та інсталяцій, що стали підсумком їхнього місячного перебування у Славутичі.

Під час архітектурного воркшопу 5 команд збудували дерев'яні об'єкти для фестивального кемпінгу: вежу для спостереження заходу сонця, уявний міст, хвилястий навіс для фудкорту.

Понад 30 дітей відвідали заняття дитячої школи урбаністики. У рамках музичної програми виступило 25 артистів.

Відбулася лекція кінокритика Марії Кувшинової та дискусія "Блокпост дружби народів". Режисером офіційного трейлера 5-го фестивалю "86" стала Надія Парфан, музику написала Маргарита Кулічова.

Фестиваль проходив за підтримки: Славутицької міськради, Міністерства культури України, Державного агентства України з питань кіно, National Endowment for Democracy, Plivka, Visegrad Fund, Current Time, ElektrizitatsWerke Schonau, Friedrich Ebert Stiftung, Goethe-Institut, Міжнародного фонду "Відродження", Польського інституту, Adam Mickiewicz Institute, Culture Bridges.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: