Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Презентація архітектурного воркшопу

«Що у котловані?», − задають собі запитання містяни вже протягом кількох днів поспіль. Щось! Ще з півтора тижні тому до нашого міста приїхала ініціативна група, члени якої є учасниками архітектурного воркшопу «Щось у котловані».

«Що у котловані?», − задають собі запитання містяни вже протягом кількох днів поспіль. Щось! Ще з півтора тижні тому до нашого міста приїхала ініціативна група, члени якої є учасниками архітектурного воркшопу «Щось у котловані». 

Кураторка проекту Ольга Коваль на відкритті ділиться враженням про свою роботу і додає: «Які б іще боси, крім Наді й Ілька, дозволили б назвати проект «Щось у котловані»?!»

Суть проекту полягала в тому, що окремі групи з тьюторами мали втілити в життя п’ять проектів, які мали б стати корисними під час фестивалю і після нього.

Такими проектами зокрема стали: «Фудкорт», «Столи-букви», «Дитяча зона», «Маяк» і «Бульвар». «Фудкорт» був споруджений групою з Києва і цілком зроблений з екологічних матеріалів. Ця зона є особливою тим, що саме тут зручно влаштовувати фестивалі їжі і вдень, і вночі, адже конструкція оснащена якісним освітленням.

Також фудкорт зручний для вечірніх посиденьок для молоді міста, аби зручно провести своє дозвілля. «Столи-букви» – це чудове доповнення зони фудкорту, адже що може бути прекрасніше, ніж взяти їжу і піти присісти за зручний столик? Тим більше, якщо вони, столи-букви, презентують твоє місто! Цей проект курували тьютори з Польщі. Чеські гості стали тьюторами для спорудження дитячої зони.

Саме тут ваші малі бешкетники можуть із користю витрачати свою енергію на ігри на природі. Маяк – це те місце, де ви можете проводити спокійні романтичні вечори на фоні такого заспокійливого заходу сонця.

Також саме тут можна слідкувати за пожежною безпекою у котловані. І цей проект курувала ініціативна група також зі столиці нашої країни. Якщо маяк – це місце для романтичних зустрічей, то бульвар – це місце, де можна проводити пишні весілля, уявляючи, що ти неподалік від прекрасного озера, а поряд плавають лебедики.

А якщо серйозно – це простір, де можна залишати свої намети під навісом. І тьюторами цього проекту стали гості зі Словаччини. Є ще одна важлива річ, яку варто згадати: всі ці проекти можуть бути реконструйовані максимум після Дня міста. Але є одне «але»…

Якщо більша частина міста буде згодна залишити їх на своєму місці, то влада дасть дозвіл на їх існування. Отже, закликаємо вас: не будьте байдужими!

Анна СИБИРСЬКА
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: