Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У вирі танцю

В яскраве свято танцю вилився творчий звітний концерт хореографічного відділення ДШМ, що відбувся на сцені Кіноконцертного комплексу в останню п’ятницю квітня.Це танцювальне дійство присвячувалося 30-річчю Дитячої школи мистецтв.

 
В яскраве свято танцю вилився творчий звітний концерт хореографічного відділення ДШМ, що відбувся на сцені Кіноконцертного комплексу в останню п’ятницю квітня.Це танцювальне дійство присвячувалося 30-річчю Дитячої школи мистецтв.

Глядачі мали можливість побачити на сцені оригінальні постановки, цікаві хореографічні композиції, яскраві костюми. А найголовніше те, що виступали щасливі, талановиті та обдаровані діти. Творчість розпочинається з дитинства…Мистецтву танцю в ДШМ навчають вісім років! Але вже й першокласники впевнено ведуть себе на сцені. А старші − то вже просто професіонали!

Звітний концерт став демонстрацією творчих здобутків. Він розпочався привітальною хореографічною композицією у виконанні зразкового хореографічного колективу «Славутич».Цей величавий танець і задав тон усьому концерту. Понад два десятки яскравих, колоритних танців пролетіли на одному подиху і заслужили шквал оплесків та вдячних посмішок із глядацького залу.

Присутні в залі з радістю насолоджувалися емоційними виступами хореографічних ансамблів «Славутич» (керівник −Людмила Мошківська, концертмейстер − Олена Пахомова),«Арабеск» (керівник −Ольга Бовкун, концертмейстер − Алла Борисенко) та «Юність»(керівник − Вікторія Воробйова, концертмейстер −Олена Мамикіна). Ці колективи є дипломантами,лауреатами та переможцями обласного фестивалю-конкурсу «Дебют» (Київ), Всеукраїнських фестивалів хореографічного мистецтва «Різдвяний Київ», PLANETA DANCEFEST та «Нове покоління» (Чернігів), Міжнародних конкурсів «Аrt−Весна», Premier(Київ), «Квітневі викрутаси» (Ніжин), Міжнародного фестивалю дитячої демократії, телебачення, преси та творчості «Золота осінь Славутича».

Хореографічне відділення Дитячої школи мистецтв було створено в 1988році. За цей проміжок часу викладачами хореографічного відділення, адміністрацією школи, міським відділом культури було багато зроблено для розвитку й пропаганди хореографічного мистецтва в місті.

Усі викладачі мають спеціальну освіту з хореографії та великий досвід роботи з дітьми і підлітками. Це Ольга Бовкун, завідувач хореографічним відділенням, старший викладач вищої кваліфікаційної категорії, Людмила Мошківська, старший викладач вищої категорії, Вікторія Мельниченко, старший викладач вищої кваліфікаційної категорії.

Батьки приводять дітей займатися танцями для зміцнення здоров’я, для розвитку естетичного смаку. Діти, які систематично займаються хореографією, набувають гарної стрункої постави, легко й граційно рухаються. Дитина, що володіє балетною поставою, захоплює оточуючих.Чимала кількість дітей не тільки навчаються цьому виду мистецтва на хореографічному відділенні школи, а й багатогранно розвиваються.

За три десятиліття хореографічне відділення школи закінчило сотні учнів. Чимало з них пов’язали своє життя з професійним хореографічним мистецтвом.Це випускники хореографічного відділення школи різних років Владлена Аптукова, сестри Тетяна та Ганна Бакаєви, Ганна Баленко, Вікторія Башкирова, Надія Гнатенко, Вероніка Квашніна, Лера Левіна, Катерина Лещенко,Олексій Литовко, Ганна Мекшун, Василь Мошківський, Алла Попова, Ганна Савран, Анастасія Сачук, Юлія Семирозум, Марія Сичкань, Олена Тереховець, Ксенія Титаровська, Сергій Тихович, Катерина Тищенко, Оксана Федосеєнкова.

Комплексна програма хореографічного відділення передбачає заняття з музичної грамоти, хореографічної гімнастики, класичного балету, народно-сценічного та сучасного танцю, історії балету.Крім того, дуже важливо, що танець сприяє психологічній розрядці, подоланню негативних емоцій, знімає напруження.

Педагоги все роблять для того, щоб різними прийомами та методами організації навчання зберегти вогник зацікавленості в дитячих очах, щоби танець став їх улюбленим захопленням!

Людмила Любива 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: